Çubuk'ta 'Hünerli Eller Pazarı' Açıldı

Çubuk'ta 'Hünerli Eller Pazarı' Açıldı

Çubuk'ta "hünerli eller pazarı" açıldı Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan "Ev Hanımları Üretiyor Aile Bütçesine Katkı Veriyor" isimli proje kapsamında 'Hünerli Eller Pazarı' açıldı.

ubuk'ta "hünerli eller pazarı" açıldı

 Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan "Ev Hanımları Üretiyor Aile Bütçesine Katkı Veriyor" isimli proje kapsamında 'Hünerli Eller Pazarı' açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi eski Askerlik Şubesi'nin bulunduğu 10. Sokak'ta açılan pazar, her Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri hizmet verecek.Ev hanımlarının ürettikleri el işi göz nuru ürünlerin satılacağı pazar, bazı ev hanımlarının aile bütçelerine katkı vermelerini sağlarken, bazı ev hanımlarına de geçim kaynağı oluyor.

Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, ev hanımlarının evde ürettikleri ürünleri burada gelip satışlarını yapabileceğini bildirdi.Tüketen toplumdan üreten topluma geçmeye olanak sağlayacak bu proje kapsamında kadınların, her evde bir şeyler üreteceğini dile getiren Soba, "Burada iğne oyaları, havlu kenarları, keçeden yapılan ürünler satılmaktadır. Hafta sonları da Ankara'dan gelen vatandaşlarımız buradan alışveriş yapabilecekler. İnşallah bu proje ilçe turizmine de çok büyük bir katkı sağlayacak diye düşünüyorum" dedi.

Evde ürettikleri ürünleri pazarda satmaya başlayan ev hanımlarından Semra Aksoy da bu projenin kendileri için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Eşiyle yaptığı su kapaklarından süs eşyalarını pazarda satan Derya Ünal da "Ürünlerimizi burada hem tanıtıyoruz hem de satıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:https://tv.haberler.com/cubuk-ta-hunerli-eller-pazari-acildi-7870657-videosu/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.