Çubuk'ta halk kütüphanesi törenle açıldı

Çubuk'ta halk kütüphanesi törenle açıldı

Çubuk'ta restore edilen Hamdi Ağalar Konağı'nda oluşturulan halk kütüphanesi, düzenlenen törenle açıldı.

Yavuz Selim Mahallesi'nde Cumhuriyetin ilk dönemine ait kentin ayakta kalan nadir tarihi mekanları arasında yer alan 7 odalı Hamdi Ağalar Konağı, Ankara Valiliğinin katkılarıyla Çubuk Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilmişti. Protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne tahsis edilen konaktaki kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık 500 metrekare alanda 80 oturma kapasitesine sahip ve içerisinde 18 bin kayıtlı kitabı bulunan kütüphane, konuklarına tarihi bir ortamda kitap okuma imkanı sunuyor.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 20 yılda ülke olarak pek çok alanda önemli merhaleler kat ettiklerini söyledi.

Türkiye yüzyılı vizyonuna yakışır projeleri birbiri ardına hayata geçirdiklerini belirten Yavuz, "Burada oluğu gibi bir yandan kültürel mirasımızı ihya ederken diğer yandan da edebiyatımızı müziğimizi, sanatımızı geliştiriyoruz. Geleneklerimizi, örfümüzü, adetlerimizi, gastronomimizi korumak yaşatmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Ankara'nın 38 coğrafi işaretli ürününden 2'sinin Çubuk'ta bulunduğuna dikkati çeken Yavuz, bunlardan birinin Çubuk turşusu diğerinin de Çubuk agat taşı olduğunu kaydetti.

Yavuz, açılan kütüphanelerinin kültürel kalkınmaya destek olacağını dile getirerek, "Ülke genelinde 68 halk kütüphanemizde iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yerleşik kütüphane hizmetlerimizden yararlanamayanlar için 75 gezici kütüphanemizle de hizmet vermeye devam ediyoruz. Çubuk İlçe Halk Kütüphanesinin şimdiden başta Çubuklu çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Tarihi binanın aslına uygun restore edildiğini anlatan Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise bakanlıkla yapılan işbirliğinin içinde yer almaktan mutlu olduklarını belirti.

Demirbaş, "Bir eğitim şehri olan ilçemize bu kütüphane çok güzel görüntüsüyle içindeki materyallerle, çeşitliliğiyle değer kattı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. İnşallah ilçemize yeni kütüphaneler kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Kütüphanemiz tüm ilçe halkımıza hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Zeynep Yıldız da resmi açılışı yapılmadan kısa sürede 7 bin 250 üyeye ulaşan kütüphanenin, ilçedeki okuma alışkanlığını ortaya koyduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyanlara hediyeler verildi, protokol üyeleri ve çocuklar kütüphanenin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Kütüphaneyi gezen ve kitapları inceleyen Yavuz ve protokol üyeleri, kütüphanede ders çalışan ve kitap okuyan öğrencilerle de sohbet etti.

Açılışa Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.