Çubuk’ta ev hanımlarına yönelik güzellik kursu açıldı

Çubuk’ta ev hanımlarına yönelik güzellik kursu açıldı

Çubuk ilçesinde ev hanımlarına yönelik ‘Hamur açan eller güzellik dağıtacak’ sloganıyla uygulamalı güzellik kursu verilmeye başladı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi güzellik uzmanı ve Kurs Koordinatörü Emel Demirci, yaptığı açıklamada, oluşturulan özel sınıfta ilk etapta 30 ev hanımının kurslardan faydalandığını belirtti.

Kursa başlayan hanımların kişisel bakımlarına daha fazla özen göstermeye başladığını ve kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını aktaran Demirci, ayrıca kursiyerlerin kursta öğrendiklerini kızlarına, ailelerine ve komşularına uygulamaya başladıklarını anlattı.

Demirci,  “Kursumuzu evde oturan, çocuklarıyla ilgilenmeye çalışan, kendi bakımına çok fazla zaman ayıramayan, fakat bir şeyler yapmak içinde bir fırsat arayan ev hanımlarına yönelik açtık” dedi.

İlk makyajını kursta yaptı

Kursa katılarak kendine bakmayı ve makyaj yapmayı öğrendiğini söyleyen Ayşe Döneli (43) de “Ben hiç makyaj yapmayı bilmezdim. Göze kalem çekmeyi falan hiç bilmezdim. İlk defa burada makyaj yaptım. Şimdi kızlarıma da yapıyorum ve öğretiyorum” dedi.

Bugüne kadar yanlış makyaj yaptığını öğrendiğini anlatan Hülya Utluyılmaz (44) ise kurs sonunda öğrendiklerini meslek olarak devam etmeyi düşündüğünü kaydederek, “Hangi cilt tipine uygun cilt bakımı yapılır onları öğrendim. İleride de inşallah bir yerde çalışırsam buranın çok faydasını göreceğim. Buradan aldığım belgenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.