Çubuk'ta engelli kursiyerlerden sergi

Çubuk'ta engelli kursiyerlerden sergi

Çubuk'ta engellilere yönelik açılan kurslara katılan engellilerin yaptığı el emeği ürünlerden sergi açıldı.

Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi tarafından açılan atölyede Çubuk Platformu tarafından organize edilen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen bedensel engellilere yönelik "Çubuk Agat Taşının Kıymetli Metalle İşlemeciliği- Mücevher Ustalığı Kursu"na katılan engelliler, yaptıkları ürünlerden "Yaşamın Sınırında & Bedenin İçinde" isimli sergi açtı.

 Halk Eğitim Merkezinde açılan sergiyle ilgili bilgi veren Kurs Koordinatörü ve Teknik Öğretmen Günay Örücü, engelli kursiyerlerin yaptıkları çeşitli takı ve süs eşyalarını sergilediklerini beliirterek, "Yaklaşık bin parçadan oluşan bu sergiden elde edilecek gelirler kursiyerlerimizin yararına kullanılacak" dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte gümüş kazaziye işlemeli gelinlik yapan ve sergileyen engelli Fadime Karahan ise gelinliği arkadaşı ile işlediklerini ifade ederek, "Kendim böyle bir gelinlik giyemedim ama çocuklarım ve yakınlarım için en güzel şekilde işlemeli gelinlikler yapmaya başladım. Böyle eserler yapabildiğim için çok mutluyum. Bu kursların devam etmesini istiyorum" dedi.

Agat taşından yapılmış kolye ve yüzükler, tespihler ve kazaziye örme takılardan oluşan sergi, 2 gün açık kalacak.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.