Çubuk'ta "Çocuklar Hep Gülsün, Renkli Dünyalar" sergisi

Çubuk'ta "Çocuklar Hep Gülsün, Renkli Dünyalar" sergisi

Çubuk'ta öğrenciler "Çocuklar Hep Gülsün, Renkli Dünyalar" isimli resim sergisi açtı.

Bekir Yılmaz İlkokulu birinci sınıf öğrencileri tarafından Bekir Ağalar Konağı sergi salonundaki "Çocuklar Hep Gülsün, Renkli Dünyalar" isimli resim sergisinin açılışına katılan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara 2. bölge milletvekili adayı Ahmet İyimaya, sanatın medeniyetin ruhu, insanın dimağını besleyen en verimli çağlayan olduğunu söyledi.

Minik sanatçıların sergilerini açmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İyimaya, sanatçının ve sanatın önemine işaret ederek, "Sanatçının kalemi, ruhu olmadan, sanatçının becerisi ona kattığı değer olmadan bir anlam ifade etmez. BugünÇubuk gibi günümüzün hızla değişmekte olan ve komutanı belediye başkanım olan bir şehirde bir merkezde bir sanat eserlerinin, resimlerinin sergilendiği mekanın açılışının bizlere nasip olması Allah'ın bir lütfudur" dedi.

Geçen yıl açtıkları serginin çok beğenilmesi üzerine bu yılda sergi açtıklarını anlatan Bekir Yılmaz İlkokulu sınıf öğretmeni Halide Uysal, "Burada 250 resim var. Pastel, kuru boya ve bula bildiğimiz her şeyden eser yaptılar. Yumurta kabuğuna kadar atıklar dahi her şeyi kullandık. Özellikle öğrencilerin biraz daha çok doğal malzemeler kullanmaları için uğraştık. Çünkü boyalar kimyasal maddeler dolu bu nedenle onlara yönelmedik.''

Konuşmaların ardından Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ahmet İyimaya'nın birlikte kurdeleyi kesmesinin ardından sergi açıldı.

Sergi 3 gün açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.