Çubuk'ta çiftçilere sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı

Çubuk'ta çiftçilere sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’nın Çubuk ilçesinde üreticileri desteklemek amacıyla çiftçilere 56 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı.

Tohum dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ve çiftçiler katıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, buradaki konuşmasında, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının imkanlarıyla birlikte belediyenin de imkanlarını kullanarak ilçelerindeki çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Demirbaş, şunları söyledi:

"Verimli bereketli bir sezonun geçeceği nohut dağıtım töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle emeği geçen sayın bakanımıza, bakan yardımcımıza, il tarım müdürümüze, ilçe tarım müdürümüze, ziraat odası başkanımıza diğer yetkili tüm arkadaşlara buradan ben teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. AK Parti iktidarı olarak 20 yıldır çiftçinin yanında ve üretim noktasında her türlü desteği vermiştir. Mazot desteğinden gübre desteğine, tohum desteğinden fide desteğine birçok çeşit desteğini sürdürmektedir. İnşallah bundan sonra da bu destekler devam edecektir. Geçen sene bizde belediye olarak bir milyon hibe fide desteğini yaptık. Bu sene yine aynı şekilde desteklerimiz devam ediyor."

Tüm çiftçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletmek istediğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu’da, ‘’İnşallah alacağınız ekeceğiniz tohumlar bereketiyle mahsul haline gelir.’’ dedi.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ise 341 üreticiye 56 ton sertifikalı nohut tohumunun dağıtıldığını belirterek katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak’da yüzde 50 bakanlık hibeli tohumlar ile toplam 5 bin dekar alanda nohut ekimi yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum