Çubuk'ta Canlı Hayvan Pazarında Yeni Düzenleme

Çubuk'ta Canlı Hayvan Pazarında Yeni Düzenleme

İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarlarından olan Çubuk Canlı Hayvan Pazarın da yeni düzenlemeler yapılarak vatandaşın ve esnafın ilgisi artırılıyor.

Hizmeti vatandaşların ayağına kadar götürmek sureti ile işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlayan Çubuk Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Çubuk Canlı Hayvan Pazarının canlanmasını sağladılar. Daha önce çarşı merkezinde bulunun İlçe Tarım Müdürlüğünden alınan sağlık raporunun hayvan pazarına kurulan bilgisayar ve internet aracılığı ile yetkililer tarafından pazardan verilmesi vatandaşa büyük kolaylık sağladı.

Pazarın ilçe ekonomisi için önemine dikkat çeken Başkan Özden şunları kaydetti:""Canlı hayvan pazarımız bölgede önemli bir yere sahip ve en büyük hayvan pazarıdır. Daha önce sabah altıda açılan Pazar bundan sonra dörtte açılmaya başladı ve ilk günden itibaren olumlu gelişmeler kaydedildi. Belediyemiz sağlık Müdürlüğünce verilen Menşe-i Şehadetnamesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünden verilen sağlık raporu da pazardan verilmeye başlandı. Esnaf ve vatandaşımızın ayağına kadar götürülen hizmetten sonra, pazara giren hayvan sayısı ve esnaf sayısında yüzde yüz artışlar kaydedildi” dedi.

""PAZARDA DENETİMLER ARTIRILDI""

Hayvanların sağlık durumlarına ilişkin kontrollerin sabah 04:00 de başlanıldığını ve Pazar bitene kadar devam ettiğini söyleyen Çubuk Belediyesi  Sağlık İşleri Müdürü M. Akif Topçu, denetimlerin artırılmasının pazar esnafının ve halkın menfaatine olduğunu belirtti. Pazarın yeniden düzenlenmesi ile bakım ve onarımın yapılması konusunda yeni çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

""PAZAR  CANLANDI""

Yeni düzenlemeler ile pazarda canlanma olduğunu vurgulayan pazar esnaflardan Hakan Demirer,"" Üç haftadır pazarda canlılık olmaya başladı. Pazara gelen mal sayısında artışlar olduğu gibi satışlarımızda da önemli oranda artışlar meydana geldi. Pazarın erken açılması ve yerinde hizmet pazara olan ilgiyi artırdı"" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.