Çubuk'ta Canlı Hayvan Pazarında Beklenmedik Düşüş!

Çubuk'ta Canlı Hayvan Pazarında Beklenmedik Düşüş!

Çubuk'ta, Kurban Bayramı'na az bir süre kala canlı hayvan pazarında hareketlilik düşüş gösteriyor.

Özellikle küçükbaş kurbanlıkların 7 ila 18 bin, büyükbaş kurbanlıkların ise 55 ila 200 bin lira arasında satıldığı pazarda, fiyatların Mayıs ayının başlarına göre gerilediği gözleniyor. Bu durum, toptan karkas et kesim fiyatlarındaki düşüşle birlikte pazarın talep ve satış açısından durgun olduğunu gösteriyor.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu veteriner hekim Bekir Kılınç, yaptığı açıklamada, küçükbaş kurbanlık kesiminin bayram süresince gerçekleştirileceğini belirtti. Kılınç, "Küçükbaş hayvan alanlar, kesimlerini belediyemizin kesimhanesinde yaptırabilirler. Özellikle bayram günü ve takip eden günlerde yoğun talep bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ancak, kurbanlık satışlarının son dönemde azaldığına dikkat çeken besici Cihan Yılmaz, "Bu işte babam 35 yıldır, ben de çocukluğumdan beri yer alıyorum. Önceki haftalarda satışlar oldukça iyiydi ancak son bir haftadır pazar çok daha sessiz." ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde, satışların beklenen seviyede olmadığını dile getiren besici Yüksel Karakaya da, "Kurbanlık havası hiç hissedilmiyor. Piyasadaki durumun oturmasını bekleyen bir durum var." şeklinde değerlendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.