Çubuk’ta bin 605 kg atık pil toplandı

Çubuk’ta bin 605 kg atık pil toplandı

Çubuk Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle ‘Atık Pil Toplama’ yarışmasında, en çok pil toplayanlar ödüllendirildi.

Toplam bin 605 kilogram atık pilin toplandığı yarışmada, 435 kilogram atık pil toplayan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken, 254 kilogram atık pil toplayan Barbaros İlkokulu ikinci ve 235 kilogram atık pil toplayan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti.

 

10 BİN PİL GİRİŞİ VAR

 

TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, pillerin toprağa, suya, kanalizasyona ve çöp konteynerine atılmaması gerektiğini söyledi. Pillerin civa, kadmiyum, kurşun, çinko, nikel, kobalt ve çeşitli kimyasal maddelerden üretildiğini hatırlatan Ömür, “Türkiye’de pil üretimi yapan bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle Türkiye’ye her yıl 10 bin ton dışarıdan pil girişi olmaktadır. Ancak biz bunun sadece 720 tonunu geri toplayabilmekteyiz. Ne yazık ki çok ciddi oranda pil çöpe ya da bir şekilde toprağa, suya karışmaktadır. Temiz bir gelecek ve temiz bir çevre için mutlaka bu konuda acil önlemler alınması gerekiyor.”

ÇOCUKLARDA BİLİNÇ ÖNEMLİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.