Çubuk'ta, "Bahar Esintisi" Konseri

Çubuk'ta, "Bahar Esintisi" Konseri

Çubuk İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Türk halk müziği ve Türk sanat müziği korosu, "Bahar Esintisi" konseri verdi.

İşçi, memur, esnaf ve emeklilerden oluşan koronun Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda verdiği konsere Çubuk Belediye Başkanı Tuncay AcehanAK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem KisecikHizmet İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Recep Dere, belediye başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Karakuş, Zeki Metin ile vatandaşlar katıldı.

Şef Cengiz Taşkent'in yönettiği koro, Çubuk yöresinin türküleri başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerine ait eserleri seslendirdi.

Solistler Necdet Karademirci, Rabia Doğanay, Gökhan Kaya, Hatice Erdoğan, Murat Büyükbodur, Zekai Erkan, Hatice Bayram, Haluk Öztüfekçi, Gülseren Beycan, Elif Tuna, Ufuk Neşeli, Yaşar akkuşFatih DerinGülay Aksu ve Menekşe Erdem'in seslendirdiği şarkıların ardından koro, ellerinde Türk bayraklarıyla, "Türkiyem canım benim" türküsünü seslendirerek seyircilerden büyük alkış aldı.

Seyirciler koro kurulması ve düzenlenen konserden dolayı Belediye Başkanı Acehan'a teşekkür etti.

Acehan, konseri çok başarılı bulduğunu belirterek, sanat ve halk müziğine ilgiyi artırmak, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde bu eserlerin aktarılmasını sağlamak için koro oluşturulduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.