Çubuk'ta "Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri" Verilecek

Çubuk'ta "Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri" Verilecek

Çubuk'ta "Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri" Verilecek

 

Çubuk Belediyesi tarafından Hz. Mevlana'yı Anma etkinlikleri kapsamında "Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri" verilecek. 

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri kapsamında Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri düzenlenecek. 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinlikte Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından sema gösterileriyle birlikte çeşitli eserler seslendirilecek. 

Yönetmenliğini Türk musikisinin doğuşunu, gelişmesini, tedavi değerini, repertuvar ve enstrüman zenginliğini araştırmak ve tanıtmak amacıyla TÜMATA'yı kuran Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç'in vereceği konser, 13 Aralık 2011 günü saat 18.00'da başlayacak. Günümüze kadar ulaşabilmiş eserlerin seslendirileceği gecede sanatçılar, danslar, kıyafet ve dekorlar ile modern tıpta yeniden keşfedilen müzikterapisine de vurgu yapılacak. 

Tüm ilçe halkının davetli olduğu konserde ayrıca, 733. Mevlana Haftası nedeniyle "Vuslat ve Mevlana" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verilecek. 

Ankara

 

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.