Çubuk'ta Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri Verildi

Çubuk'ta Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri Verildi

Çubuk'ta Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri Verildi

 

Çubuk ilçesi belediyesi tarafından 'Hz. Mevlana'yı Anma' etkinlikleri kapsamında 'Asya'dan Anadolu'ya Müzik ve Hareket Terapisi Konseri' verildi. 

Konserinde izleyiciler, müzik eşliğinde hareketler yaparak beden ve ruhunu rahatlatmaya çalıştılar. 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde, Uygur Türklerine ait Hasret çektim, Kırgızların destanı olan Manas destanı, Uygur Türklerinin şarkısı Gülçeman, Mogolistan kervan korucuları şarkısı Şu, aktif müzik terapisinde Ural Türklerine ait Akkalfak, Kazan Türkleri şarkısı Tansmalı, Ural Türklerine ait Cengiz Han, Açma terezenni, Epipe, Azerbeycan Türklerine ait Değirsen yanında kalacağım men, Azerbeycan, Tataristan-a ait İrkem, Akbulak, Kazak Türklerine ait Ceneşe, Seni kalay umutayım ve Sema gösterisi eşliğinde Rast methal, yüzündür cihanı Münevver eden, eski dostlar, çare kendimde, teleal bedru Aleyna, sordum sarı çiçeğe, ilim ilim bilmektir, seninle varım, ya Mevlanaseslendirildi. 

Asya-dan Anadolu-ya günümüze kadar ulaşabilmiş repertuarların seslendirildiği gecede sanatçılar, dansları, kıyafet ve dekorları ile büyük beğeni topladı. Terapi bölümünde dansçılara eşlik eden izleyenler, vücut hareketleriyle beden ve ruh rahatlığına ererken, sanatçıları sık sık ayakta alkışladılar. 

Gecenin sonunda 733. Mevlana Haftası nedeniyle -Vuslat ve Mevlana- konulu resim yarışmasında birinci olan Elif Türk-e, İkinci olan Selma Karatepe-ye, üçüncü olan Mehtap Kırıkçı-ya ve mansiyonda Tuğba Demirci-ye ödüllerini Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve Yalova-nınAltınova ilçesinin Belediye Başkanı Dr. Metin Oral birlikte verdi. 

Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç, insanların ilaç bağımlılığının en aza indirmek amacıyla alternatif tıpa yöneldiğini anımsatarak, müzikle tedavinin de alternatif tıptan biri olduğunu belirtti. 

Ankara

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.