Çubuk'ta "Aile İçi Sorunlar ve Sorumluluklar" Konferansı

Çubuk'ta "Aile İçi Sorunlar ve Sorumluluklar" Konferansı

Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından "Aile İçi Sorunlar ve Sorumluluklar" konulu konferans düzenlendi.

Bekir Ağalar Konağı'nda gerçekleştirilen konferansa Eğitimci Yazar İlahiyatçı Prof. Dr. Taha Tahsin Aslan konuşmacı olarak katıldı.

ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş, konferans öncesi yaptığı konuşmada, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dernek binasını faaliyete geçirdiklerini ve üyelerin kullanımına sunduklarını anlatan Karakuş, yaklaşık 25 öğrenciye bu yıl burs vermeye başladıklarını söyledi. Başlattıkları panel ve söyleşilerin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Karakuş, üyelerine ve yakınlarına yönelik ramazan ayında büyük bir buluşma programı düzenleyeceklerini kaydetti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, düzenlene programlar nedeniyle ÇİM- DER yöneticilerine teşekkür etti.

Günümüzde ailelere yönelik en büyük tehlikenin teknolojiyle birlikte sanal alem olduğunu savunan Başkan Acehan, "Bu tür etkinlikler insanları bilgisayardan, sosyal medyadan ve telefondan uzaklaştırarak güzel bir gün geçirmesine neden oluyor. Şuanda sanıyorum aileler için en büyük tehlike teknolojiye esir olmaktır. Aileler birlikte yaşadıkları kişilerden uzaklaşarak yalnızlaşıyor. Öyle zannediyorum ki ailelerin parçalanmasından sonra insanlığı ilerde kişilik bölünmesi veya kişilik yarılması tehlikesi bekliyor" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aslan tarafından'Aile İçi Sorunlar ve Sorumluluklar' konulu konferans verildi.

Konuşmasında çocuk terbiyesi ve eğitiminin evlilik öncesi eğitimle başladığını anlatan Aslan, evlilik öncesi evlilik hayatına ve çocuk yetiştirmeye iyi bir hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Avrupa'da basit bir bisiklet sürmek için araç kullanmak için ehliyet istendiğini hatırlatan Aslan, şöyle devam etti: 

"Bana göre evlilik öncesi evliliğe hazırlık ile çocuk yetiştirmeye hazırlık konularında eğitimler verilmeli ve sonunda da bu konulara hazır olduğunu belirten bir ehliyet alınmalıdır. Kusura bakmayın sizleri biraz düşündüreceğim. Yüz binin üzerinde din görevlisi ve yüz binin üzerinde imam hatiplisi olan bir İslam ülkesinde, ben Allah'ın memuruyum diye çalışılsa bu kadar boşanma olmazdı. Kızlarımıza kendilerini ve eşlerini idare ettirmeyi öğretsek, inanın bu boşanmalar olmaz. Evlilik süresince pişman olacağımız, utanacağımız işleri ve sözleri söylememeliyiz. Dışarıda birisi hanımımıza, çocuğumuza bir söz söylese, ona yapmadığımız kalmaz. Ama aynı ben evde çocuğumuza, hanımımıza yapmadığımız kalmıyor. Evlilikte affetmek çok önemlidir. Herkes affetmeyi öğrenmelidir."

Terör konusuna da değinen Aslan, "Bu ülkenin imkanlarıyla okuyan, bu ülkenin imkanlarıyla yaşayan çocuklarımız neden bu ülkenin polisini, askerini, kardeşini öldürüyor? Demek ki biz bu çocuklara okullarımızda, eğitim kurumlarımızda vatan ve millet sevgisi, Allah korkusu veremiyoruz. Yani kendimiz için öz eleştiriyi yapmak zorundayız. Terörün bu kadar büyümesi ve sürmesinin tek nedeni, gerçek manada özümüze, benliğimize, dinimize, kültürümüze dönmememizdir." ifadelerinde bulundu.

Konferansı Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ile vatandaşlar dinledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.