Çubuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Çubuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Cumhuriyetin 93. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Ankara'nın Çubuk ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 93. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Ankara'nın Çubuk ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yılı, Çubuk ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tören alanına gelen binlerce vatandaş coşkuyla iştirak ederken, kutlamalar Kaymakamlık makamında sabah saatlerinde yapılan bayramlaşma ile başladı.

Daha sonra tören alanına geçilerek saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Kaymakam Cemal Şahin ile Belediye Başkanı Tuncay Acehan halkı ve öğrencileri selamlaması ile devam etti.

Kaymakam Şahin, Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yaptığı konuşmasında, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andıklarını söyledi.

Cumhuriyet’in yeniden dilişin simgesi olduğunu vurgulayan Şahin, ’’Kurtuluş Savaşında verilen kahramanca mücadelenin sonunda ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesi olmuştur. O günlerde ecdadımızın ortaya koymuş olduğu kararlılık ve cesaret, bu gün ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün öne çıkmasının en önemli kaynağıdır. 15 Temmuz’da milli irademize, birlik ve beraberliğimize karşı yapılan menfur saldırı milletimizin üstün cesareti ve direnişi sayesinde akamete uğratılmıştır. Çubuk halkı milli görev bilinci ile büyük bir fedakarlık, vatan sevgisi göstermiş olup devlete ve millete karşı yapılan darbe girişimi karşısında birbirine kenetlenmiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır’’ dedi.

 Şahin'in konuşmasının ardından sırayla Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Buran Ünel ‘Akdeniz’e Doğru’, Fatma Nur Doğan ‘Cumhuriyet’, Fatma Bozkurt ‘Cumhuriyet Güftesi’ ve Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Sude Ceyhan ise ‘Vatan Uğruna’ adlı şiirleri okudular.

Şiirlerin okunmasından Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymen ekibinin hazırladığı gösteriler izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Cumhuriyetin 93 yılı anısına düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve madalyaları kaymakam Şahin, Başkan Acehan ve Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emre Giray Görmez tarafından verildi.

Yıldırım Beyazıt Çubuk Anadolu Lisesi'nin okul bandosu eşliğinde ilçede bulunan okulların düzenlediği geçit töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

İlçedeki Cumhuriyet kutlamaları tören geçişi ile sona erdi. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. 

2dsc03337.jpg2dsc03312.jpg2dsc03263.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.