Çubuk'ta 27 yıldır yaşatılan ramazan geleneği

Çubuk'ta 27 yıldır yaşatılan ramazan geleneği

İlçede hayırseverlerin desteğiyle 27 yıldır her ramazan ayında kurulan aşevinden yoksullara iftarda sıcak yemek veriliyor

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle 27 yıldır her ramazan ayında kurulan aşevinde yoksullara iftarda sıcak yemek dağıtılıyor.

Sabit bir yeri olmayan ve ramazan ayında hayırseverlerce tahsis edilen iş yerlerinde hizmet veren aşevinden her gün bin 500 kişiye sıcak yemek ile ekmek yardımı yapılıyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde hizmet veren aşevinin önünde iftara saatler kala ellerinde kaplarla uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, ihtiyaçları kadar yemek ve ekmek alıp evinin yolunu tutuyor.

Aşevinin sorumlusu Mustafa Kalaycı, günlük bin 500 kişiye yemek verdiklerini söyledi.

Kapılarına gelen insanları yıllardır boş çevirmediklerini belirten Kalaycı, "İlk olarak Milli Görüş teşkilatı tarafından başlatılan ve 15 sene de hayırsever ilçe esnafımızın sürdürdüğü bu gelenek bugüne kadar geldi. Ben ve bazı arkadaşlarım 27 yıldır bu aşevi ile halkımıza hizmet ediyoruz. Halktan aldığımızı, yine halkımıza veriyoruz" diye konuştu.

Kalaycı, şunları söyledi:

"Yemek verecek esnafımız malzemeleri alarak buraya getiriyor. Biz de gönüllü aşçılarımızla burada pişiriyoruz. Biz de gönüllülük esastır. Bizim burada aşçılarımıdan çalışanımıza kadar herkes gönüllü olarak ramazan boyunca ücretsiz çalışmaktadır. Biz burada ne isim ne kimlik ne de ihtiyaç sahibi olup olmadığını soruyoruz. Buraya geldiyse en azından o gün ihtiyacı var diye düşünüyoruz ve uzattığı elini boş çevirmiyoruz. Her gün 4 çeşit yemek çıkartıyoruz. İnşallah nefesimiz yettiğince bu hayırlı gelenek ilçemizde devam edecek."

 

- Ailesi ile gönüllü aşçı oldu

Ramazan ayı nedeniyle iş yerince izin verilen aşçı Halil Yurtoğlu ise ailesi ile bu ramazan da aşevinde gönüllü olarak çalıştığını belirtti.

Vatandaşların getirdiği malzemelerle yemekleri pişirdiklerini anlatan Yurtoğlu, "Allah rızası için insanlara yardım yapmak amacıyla Mustafa Kalaycı ağabeyimiz ile burada yemek yapıyoruz. Günlük bin 500 kişilik yemek dağıtıyoruz" dedi.

Babasına yardım etmek için patates soyan ve ekmek dağıtan Berat Çağatay Yurtoğlu ise "Fakirlere yemek veriyoruz, ben de babama destek oluyorum. Yemek yapmaya ve dağıtmaya yardım ediyorum. Yardım etmeyi çok seviyorum" diye konuştu.

Hatice Yurtoğlu da "Burada patates, soğan soyuyorum, yemeklik malzemeleri hazırlıyorum. Allah rızası için yaptığımdan bu işleri yorulmadan yapıyorum. Emeklerimizin karşılığı öteki dünyada önümüze gelir inşallah. Bir Allah razı olsun deseler yeter bize" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:https://www.memleket.com.tr/cubukta-27-yildir-yasatilan-ramazan-gelenegi-668083h.htm

Kaynak:https://tv.haberler.com/27-yildir-yasatilan-ramazan-gelenegi-7442651-videosu/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum