Çubuklu Çiftçiler Bilinçlendirildi

Çubuklu Çiftçiler Bilinçlendirildi

Çubuk'ta ilk defa ÇUDEF (Çubuk Dernekler Federasyonu) tarafından ilçede bulunan çiftçilere yetiştirilebilecek alternatif tarım ürünleri sempozyumu düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonunda yapılan sempozyum, Çubuk Dernekler Federasyonu öncülüğünde, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, Saray Belediyesi, Girişim Et Kombinası, Çubuk Ticaret Borsası, Çubuk Ziraat Odası, Çubuk Zahireciler Odası, Çubuk Muhtarlar Derneği, Coşkun Alışveriş ve Sağlık Suyun katkıları ile düzenlendi.

Sempozyuma, İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, CHP ilçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, BBP İlçe Başkanı Dursun Varol, Girişim A.Ş. Başkanı Hasan Şan, Dr. Gürbüz Mızrak, Dr. Hüseyin Bulut, Dr. Salih Çalı, Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Albayrak, Çubuk İlçe Tarım Eski Müdürü Eşref Yücelyiğit, çok sayıda çiftçi katıldı.

Çubuk'ta çiftçilikle uğraşan üreticiler, hali hazırda yetiştirdikleri meyveler, sebzeler, hububat, baklagiller, yem ve süs bitkileri, hayvanlar ve gıdalar gibi tarım ürünlerine ilave olarak, hangi ürün türlerini veya çeşitlerini yetiştirebilecekleri konusunda bilgilendirildi.

Köyde ve ilçede tarım yapan çiftçilere her türlü tarım konusunda bilgi verilen sempozyum, üç oturum olarak gerçekleşti. Tarla ve bahçeden daha verimli ürünün nasıl alınabileceği hakkında bilgi veren komite, çiftçilerden gelen sorulara da cevap vererek, çiftçileri aydınlattı.

Katılımın fazla olmasından son derece memnun olan komite, sempozyumun sonunda gelen misafirlere katılım belgesi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.