Çubuk Turşusu Yok Satıyor

Çubuk Turşusu Yok Satıyor

Çubuk'ta Üretimi Yapılan ve Her Geçen Yıl Üretimi ve Satışı Katlanarak Artan Ünlü Çubuk Turşusu, Bu Yıl Daha Erken Biterek 'Yok Satmaya' Başladı..

Yapılan festival ve tanıtımlarla 'Türkiye'nin bir numaralı turşu markası olan' Çubuk Turşuları, her geçen gün kapasitesini ve satışını artırıyor. Her festivalle birlikte daha çok satılan Çubuk Turşuları, bu yıl ilk defa erken biterek 'yok satmaya' başladı. Çubuk Belediyesinin, ilçenin ve ürünlerinin tanıtımı için çok büyük katkılar yaptığını vurgulayan Çubuk Muhtelif Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve ekibine yapılan tanıtımlardan dolayı teşekkür etti. Zengin, şunları kaydetti:

'Yapılan tanıtım ve etkinlikler sayesinde ilçemizde sirkülasyon olmakta ve böylelikle de esnafımız para kazanmaktadır. Bizim yaptığımız araştırmada bu yıl üreticimizin elinde turşu kalmadı. Altı şeritli Çubuk Ankara yolunun bitmesi ile önümüzdeki yıl daha çok satış olacağı kanısındayız. Biz bu nedenle oda olarak üreticimize kapasitelerini daha çok artırmalarını öneriyoruz.' Festivaller ile birlikte yapılan tanıtımların pazarlamalarını çok kolaylaştırdığını söyleyen turşucu Hüseyin Benli de şöyle konuştu: 'Birçok sektörde yıl boyu ekonomik krizin boy gösterdiği halde bizim sektörde yaşanan hareketlilik satıcı ve üreticileri mutlu etmektedir. Her sene kapasitemizi artırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü müşterimiz sürekli artıyor. Elimizdeki stoklar bitti. Salatalık turşumuz kalmadı. Sadece türlü çeşitleri var oda çok az kaldı.' İlçede geçimini turşu satarak sağlayan Turşucu Mehmet Arslan, bu yıl ilk defa ellerinde turşu kalmadığını söyleyerek, turşu satışlarından çok memnun olduklarını belirtti. Festivalde başlayan hareketliliğin yıl boyu sürdüğünü kaydeden Arslan, Çubuk Turşusunun lezzetinin,kalitesinin ulaştığı yurdun dört bir yanından sipariş aldıklarını ve sattıklarını ifade ederek, bu yıl kapasiteyi yüzde elli daha artıracaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.