Çubuk turşusu dijital pazarda

Çubuk turşusu dijital pazarda

Anadolu Kültür Sanat Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin başlattığı Açık Pazar Hareketi ile kurulan web sitesi aracılığıyla, Çubuklu kadınların yetiştirdikleri veya ürettikleri ürünler dijital pazarda tüketiciyle buluşuyor.

Anadolu Kültür Sanat Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği İletişim Koordinatörü Melek Türedi, Kovid-19 salgını döneminde özellikle elinde ürünleri kalan ve bunların satışında zorluk çeken kadın üreticilerin sıkıntılarına çare olmayı amaçladıklarını söyledi.

Açık Pazar Hareketi projesi kapsamında "www.kadinureticiden. com" isimli bir site kurduklarını anlatan Türedi, kapanan köy pazarlarında satıcıya sunulan ürünleri dijital ortamda tüketiciyle buluşturma yoluna gittiklerini belirtti.

Çubuk'ta turşu üretimi yapan Ömür Al da üç yıldır arkadaşının bahçesini ekerek ürün yetiştirdiğini dile getirdi. Elde ettiği mahsulden turşu yaptığını aktaran Al, şöyle konuştu: "Genelde yakın çevreme satış yapıyorum. Sosyal medya konusunda çok marifetli değilim. Ama yakın zamanda bu siteyle tanıştım. Orada çok tatlı gençler var, bu konuda bizi destekleyeceklerini söylediler. Kendi ürünlerimin özelliğinden bahsettim onlara, ata tohumlarından yetiştirdiğimi söyledim. Onlar bu konuda çok heyecanlandılar ve beni de desteklediler. Elimde şu anda hiç ürün kalmadı. Hepsi bu dernek vasıtasıyla satıldı.

Doğal ürünlerle biz arkasındayız." Nejla Çankaya ise çocukluktan beri turşu yaptığını, dernek aracılığıyla ürünlerini daha çok satmayı istediğini anlattı. Meral Yetkin de dernek sayesinde turşularının Türkiye'nin dört bir yanında satıldığını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.