Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

 

Çubuk’ta kız çocuklarını hafızlığa hazırlamak için yurt yaptırmak amacıyla dernek kuruldu. Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri dernek hakkında bilgi vermek amacıyla Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i ziyaret etti.

                Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Abdurrahim Somuncu ve beraberindeki üyeleri makamında kabul eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, derneğin ilçedeki önemli bir ihtiyacın giderilmesine katkı vereceğini söyledi. Bu konuda kendilerinin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Başkan Özden, ’’Göreve geldiğimiz günden bu tarafa eğitim kurumlarına her türlü desteği verdik. Bundan sonrada imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye hazırız. İlçemizde erkek hafız yetiştirmek amacıyla bir kuran kursumuz bulunmakta. İnşallah sizlerin ve ilçe halkımızın desteği, emeği ve katkılarıyla birde kızlarımız için yatılı kurs yapılırsa çok iyi olur. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız’’ dedi.

                İlçede bir taraftan Yurt Kur aracılığı ile bir taraftan da hayırseverler aracılığı ile yurtlar yapıldığını hatırlatan Başkan Özden, ilçelerinde her kesimin katılımıyla adeta eğitim seferberliği yürütüldüğünü kaydetti.   

                İlçenin Kuranı Kerim eğitimi anlamında yatılı kız kuran kursuna ihtiyacı olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Somuncu ise, yeni kurulan dernek hakkında hem bilgi vermek hem de yapılacak kurs için bir yer taleplerini iletmek amacıyla ziyaretin gerçekleştiğini söyledi.  Derneğin Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş’ın önemli destek ve katkısı ile ilçenin önde gelenleri tarafından kurulduğunu ifade eden Somuncu, ’’Günümüz teknolojisine göre her türlü teknik donanımlara haiz, öğrencilerin tüm ihraçlarını karşılayacak yaşam alanları ile birlikte bin 500 kişilik konferans salonu da bulunacağı modern bir yapının inşallah ilçemize kazandırılmasını istiyoruz. Derneğimizin yönetimini İlçe Müftüsü Bilal Kara, ÇUDEF Dernek Başkanı Recep Taş, iş adamlarımızdan Yakup Ülğü, Mustafa Cevat Emre, Hasan Şan, Ahmet Benli, Adem Bağ, Mustafa Kandemir ile İsmail Demirtaş, Ekrem Erkan, Emine Çubuk, Fehmi Demirtaş, Handan Uslu, Hatice Erkan, Hatice Mutlu, Muammer Uzun ve Lokman Öztürk gibi gönüllülerimiz yönetim kurulu üyeliklerini üstlenmiş durumdalar’’ diye konuştu.

                Somuncu, kursun merkeze yakın yerlerde olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.