Çubuk Sanayi Sitesinde patlama...!

Çubuk Sanayi Sitesinde patlama...!

Sanayide meydana gelen patmada 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birisinin durumu ağır olduğu öğrenildi.

Çubuk Sanayi Sitesi'ndeki bir süt ürünleri fabrikasının buhar kazanının bulunduğu bölümde patlama oldu. Patlamada 2 kişinin öldüğü ve 1'i ağır yaralı olmak üzere 5 kişi yaralandı. Ölen kişilerin  Hamza CANLI (73) Fabrikaya süt vermek için gelen  Hasan AKKAYA (26) hayatını kaybetti.. Yaralananların isimleri ise şöyle; Hüseyin HİMMETOĞLU ağır yaralı, diğer yaralılar Ebubekir ŞANLI, Yüksel AKMAN, Kemalettin KÜPELİ ve Ömer AKAR.

Patlama saat 10:00 suların'da Yüksel Karakurt'a ait Karagöl Ayran  fabrikasın'da meydana geldi.Patlamanın etkisiyle iki parça halinde 300 mt ileriye fırlayan kalörifer kazanı'nın bir bölümü İpek Ekmek Fabrikasının önüne düştü,diğer parça ise ters istikamette boş araziye düştü.Olayın görgü tanıkların'dan Dursun İpek olay anını şöyle anlattı"Büyük bir patlama duyduk,deprem olduğunu zannederek fabrikada çalışan personeli dışarı çıkardım,dışarı çıktığımızda iş yerimizin önünde kalörifer kazanını  gördük.,arkadaşlarla birlikte patlamanın olduğu yere koşarak yaralananları çıkarmaya başladık,bu arada itfaiye,polis ve Ambulansı aradık.Olay yerine ilk Çubuk itfaiyesi ve ankara İtfaiye amiri geldi.Ambulans ise 1 saat sonra geldi.Biz yaralananları çevreden olay yerine gelen vatandaşların araçlarıyla hastahaneye gönderdik.Ambulansın geç gelmesine tepki gösteren İpek şöyle devam etti"80.000 Nüfuslu bir ilçenin Hastahanesinde birtane Ambulans var,O'da Ankaraya hasta götürmüş,insan hayatı bu kadar ucuzmu diyerek tepki gösterdi.

Öteyandan konuyla ilgili olarak Çubuk Devlet Hastahanesinden yapılan açıklamaya göre "Ambulans iddia edildiği gibi 1 saat gecikmeli değil aksine 9 dakika sonra olay yerinde olduğu ifade edildi.

Savcının olay yerine geç gelmesi ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Edindiğimiz bilgiye göre Ayran fabrikasını  "TEK ÇİFTLİK" isimli firmadan yeni devralan Karagöl Ayran sahibi Yüksel Karakurt'un Fuil Oille çalışan kazan üzerinde değişiklik yaptırarak kazanı katı yakıt kazanına çevirdiği ve bugün üretime başladıkları sırada ısının yüksek olması nedeniyle kazanın patladığı gelen bilgiler arasında.

Savcını olay yerine gelmesinin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere Çubuk Devlet hastahanesine kaldırıldı.

 

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ''Şu anda Çubuk dışında bir seminerde görevliyim. İlçemize Kalecik Kaymakamı vekalet ediyor. Ancak telefonla bilgi alabildim. Emniyet yetkililerinin bana verdiği bilgiye göre, patlamada 2 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmış. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve Ankara'da bir hastaneye sevk edildiği belirtildi'' dedi.


 

 

 

Meftun Dallı, patlamayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
114 Yorum