Çubuk Ovası'nın Bir Kısmı Tarımsal Sit Alanı İlan Edildi

Çubuk Ovası'nın Bir Kısmı Tarımsal Sit Alanı İlan Edildi

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Ovası'nın bir kısmının tarımsal sit alanı ilan edildiğini belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım alanlarındaki yapılaşmaların önüne geçmek için bir dizi tedbir alındığını hatırlattı.

Bakanlığın ülke genelindeki tarımsal sit alanlarını yeniden belirlemesi üzerine Ankara'da 7 ovadaki bazı bölümlerin tarımsal sit alanı olarak düzenlendiğini aktaran Acehan, 'Alınan bu kararla tarımsal alanlarda yapılaşma ve imara açma işlemleri zorlaştırıldı. Tarımsal alanlarımızı korumak açısından önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü geleceğin en önemli sektörü tarımdır.' dedi.

Türkiye genelinde 49 ilden 141 ovanın tarımsal sit alanı ilan edilerek Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Acehan,' Bu karara göre Ömercik Mahallemizden başlayarak Taşpınar, Cücük, Güldarpı, Büğdüz, Balıkhisar, Saracalar mahallerini kapsayan ve Çubuk Ovası olarak adlandırılan bölgede bundan sonra yapılaşmaya izin verilmeyecek. Verimli arazilerin tarım için kullanılması sağlanacak. Bu tarım arazileri hiçbir surette amacı dışında kullanılamayacak. Ancak alternatif alan bulunmaması, kurul veya kurullarca uygun görüş bildirilmesi şartıyla tarımsal amaçlı yapılar, Bakanlık ve talebin ilgili olduğu Bakanlıkça ortaklaşa kamu yararı kararı alınmış faaliyetler için tarım dışı kullanımlara Bakanlıkça izin verilebilecek.' diye konuştu.

Başkan Acehan, vatandaşların bu bölgede arazi alır, satarken bu konuya duyarlı olmaları ve buna göre işlem yapmaları uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum