Çubuk Orman İşletme Şefliğinin çalışmaları

Çubuk Orman İşletme Şefliğinin çalışmaları

Çubuk ilçesinde, bu yıl hastalıklı ve kuruyan 12 bin ağaç kesilerek 7 bin metreküp orman ürünü elde edildiği bildirildi.

Çubuk ilçesinde, bu yıl hastalıklı ve kuruyan 12 bin ağaç kesilerek 7 bin metreküp orman ürünü elde edildiği bildirildi.

Çubuk Orman İşletme Şefi Adil Gediz, 2015 yılında ilçe genelinde ormanlık alanlarda sürdürülen gençleştirme ve bakım çalışmaları kapsamında 12 bin ağacın kesildiğini belirtti.

İlçede toplam 76 bin 152 hektar ormanlık alan olduğunu ifade eden Gediz, "2015 yılı içerisinde bu alanda hastalıklı, kuruyan, devrilen ve böcekli 12 bin ağaç kesimi yapıldı. Yapılan kesimlerde yaklaşık 7 bin metreküp orman emvali elde edildi. Elde edilen ürünler de ihale usulüyle satışa sunularak devletimize gelir elde edilmiştir" dedi.

Gediz, ilçede 2 orman gözetleme kulesi olduğunu, gözetle kuleleri sayesinde yangınlara en geç 15 dakikada müdahale edebildiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Orman yangınlarındaki ana prensip erken müdahaledir. Erken müdahale için ilk şart yangının görülmesi ise ikinci ve önemli olanı da yangın haberini müdahale edecek birimlere ulaştırmaktır. Bu itibarla haberleşme, müdahalenin etkin olmasında önemli rol oynar. Bu anlamda ilçemizde bulunan Göllerbaşı ve Kaletepe gözetleme kuleleri 8 personelle çok önemli bir rol üstlenmektedir. Ayrıca ekiplerimiz 1 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 yangına ilk müdahale aracıyla yangınlara müdahale etmektedir. İlçemizde 2015 yılında 5 yangın olurken, bu yangınlara en fazla 15 dakika sürede müdahale ettik ve yangınlarımızda çok az ağaç zayiatımız oldu."

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubuk-orman-isletme-sefliginin-calismalari-1489578/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.