‘ÇUBUK MUHTARLAR DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SADIK CAN OLDU...

‘ÇUBUK MUHTARLAR DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SADIK CAN OLDU...

Dört adayın yarıştığı kongre de yapılan seçimde Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can seçildi.

 Şuayip YAMAN

 

Çubuk Muhtarlar Derneği’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı,  Çubuk Belediyesi Meclis ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda saat 14:00’de gerçekleşti

 

Başkanlığa seçilen Sadık Can geçerli oyların 31’nin alırken; Diğer adaylardan Abdullah Esre 29, Ahmet Sağlam 11, Ayhan Şahan ise 9 oy aldı. 3 muhtar mazereti nedeniyle toplantıya katılamadı. 1 oy ise iptal edildi. .

 

Kongre’de Divan Başkanlığına Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal, Divan Başkan Yardımcılığına Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Çiftçi ve Kâtip üyeliğe ise Dalyasan Mahallesi Muhtarı Gülsüm Kahyaoğlu seçildiler.

(Gülsüm Kahyaoğlu ilçemizin ilk kadın muhtarıdır.)

Kongre’ye; İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Olmuş ve Lokman Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Caner Koca, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP  İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, MHP Çubuk Belediye Meclis Üyesi ve MHP Grup Bașkanı Recep Öz, İYİ Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Taş, Çubuk Belediyesi Meclis üyeleri,  Çubuk Düşünce (Platformu) Derneği Başkanı Şuayip Yaman, muhtarlar ve misafirler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tekrar aday olmayacağını vurgulayan Başkan Burhan Şan, 2 yıllık Faaliyet Raporu’nu anlattığı konuşmasında Görev yaptığımız süre zarfında yönetim kadromuzla birlikte tam bir uyum içerisinde çalıştık.

İlçenin sorunlarını ilgili mercilere ulaştırdık, takibini yaptık. Sizleri mutlu ettiysek ne mutlu bizlere. Bu çatı önemli bir çatı.. Sorunların birlikte bir araya getirilip bu çatı da çözülmesi önemli bir olay.. Bu çatıdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik çok önemlidir. 

Büyükşehir Kanunu’ndan kaynaklanan hizmet akışında; Büyükşehir ile ilgili olanlarını Büyükşehir’e iletiyoruz.

Bu süre zarfında mahallelerimize en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık.

Bizleri tekrar seçerseniz çalışmalarımızı aynı şevk ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Seçilemez isek yeni seçilecek yönetime destek ve katkılarımız devam edecektir.Faaliyet Raporu üzerinde söz alan olmadı. Divan Başkanı raporu Genel Kurul’un oylarına sundu. Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi.

PROTOKOL KONUŞMALARI...

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, Muhtarlarımızın 10. Olağan Kongresi’ni kutluyorum.

Muhtarlık demokrasinin yerleşmesindeki en öneli mihenk taşlarından biridir. Demokrasi onlar sayesinde başlamış ve gelişmiştir.

Sizler köyler ve mahallelerde vatandaşın sorunlarını bilen aynı zamanda birer öğretmensiniz.

Görevinizin ağırlığını ve kutsallığını biliyorsunuz. Bu amaçla da  bir güç oluşturdunuz ve bu Derneği kurdunuz. Bu birliktelik  ilçeye yapılacak hizmetlerinde ilçemize gelmesinde  çok önemli bir faktör olacaktır.

Adayların hemen hepside güçlü ve başarılı olabilecek bir kapasiteye sahip...

İlçemiz 970 ilçe arasında 259. sırada. Bu sıralama bence bir üzüntü kaynağı.Bunda ilçemiz siyasileri ve STK’larının sorumlulukları var.

Ankara2nın 1400 mahallesi var. Bunlar arasında en iyi  hizmeti almak için işbirliği ve koordinasyon çok önemli...

Büyükşehir’den hizmet alan 2. İlçeyiz.

İlçemizin “Yaşanabilir Bir Kent” olması için hepimize görevler düşüyor.

Ayrıca sinema, tiyatro ve çeşitli kültür salonlarının da ilçede çoğalması gerekir.

Olası bir iktidarımızda muhtarlara birer yardımcı vereceğiz.

Değerli arkadaşlar sivil toplum örgütleri demokrasinin olmazsa olmazlarıdır.

 

İlçeye hizmet için yetkisiz kişilerden ziyade muhtarların bizlerle iletişime geçmelerini rica ediyorum. 

Muhtarlar Derneğimizi, 20 yıldır ilçemize yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum.

 

Bizim için kim kazanırsa kazansın, yanlarındayız.

 

İlçemizin sorunlarının iletmek için muhtarlarımıza çok iş düşüyor.

Aday arkadaşlara başarılar dilerim.

Divan Başkanı Muammer Köksal, Mazeretleri dolaysıyla Kongre’ye katılamayan AK Parti 2. Bölge Milletvekilimiz Arife Polat Düzgün ile CHP 2. Bölge Milletvekilimiz Dr. Murat Emir’in mesajlarını okudu.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, 2 yıldır Muhtarlar derneği başkanlığını yapan Burhan Şan ve ekibine ilçemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın da muhtarlara olan yaklaşımına şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla olan diyalogunu geliştirmiş ve bu çıtayı yükseltmiştir.

Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve direktifleri doğrultusunda muhtarlarımıza  gerek yardım ve gerekse destek konusunda  her türlü yardımı yapmaya çalıştık.

Katma değer yaratma konusunda ise özelilikle de çocuklarımıza en iyi bir geleceği sağlamak için çalışmalarımızı artırdık.

Diyalogla<rın  güçlü olmasını sağlamak  bizim en büyük görevimizidir.

Büyükşehir’in sorumluluğunda olan mahallelere de hizmetlerin gitmesi de çok önemli.  Oysa Büyükşehir’in yaptığı hizmetler reklam aracı olarak kullanılması gerekir.

Çubuk Muhtarlar Derneği’nde kuruluşundan bu güne emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her zaman ve her koşulda yanlarındayız.

Bize düşen bir görev olursa 7/24 saat kapılarımız açık.

İYİ Parti Çubuk İlçe başkanı Halil İbrahim Özdemir, “Arkadaşlar burası “siyaset meydanı” değil. Büyükşehir reklamını yapmıyor. Hizmetini yapıyor.

Çubuk muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan ve yönetimine ilçemize yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Seçilecek yeni başkan ve yönetimine ise başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin yanlarındayız.

MHP Çubuk Belediye Meclis Üyesi ve MHP Grup Bașkanı Recep Öz, “Cumhur İttifakı olarak 6 yıldır Belediyemizi yönetmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da yönetmeye devam edeceğiz.

Hastalıkları nedeniyle Kongreye katılamayan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan ve Sığırlıhacı Mahallesi Muhtarı Şükrü Balbaşı’na acil şifalar diliyorum. 

Makamlar gelip geçicidir.

Bugün de 4 adayımız var. Muhtarlar vatandaşların da fikirlerini alarak çalışmalarını yürütüyorlar.

Cumhur İttifakı olarak 6 yıldır muhtarlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalıştık.  İlçeye hizmet noktasında  “Ben Çubuk’a nasıl hizmet verebilirim” diye düşünen bir Belediye Başkanımız var.

 Muhtarlarımızın eksikliklerini, gediklerini dün olduğu gibi yarın da birlikte halledeceğiz. Çubuğumuzu en iyi yere götürmek için çalışacağız. Sizlerin yanında ve arkasındayız.

Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 MHP İlçe Teşkilatı olarak her zaman her hizmette mahalle muhtarlarının yanında olacağız.”

 

 

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Kongremizin İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum.

2 yıl hizmet veren Burhan abiden Allah razı olsun.

Şu an 4 aday var. Hepsine de başarılar dilerim. Seçilecek başkan ve yönetimine de başarılar dilerim.

25 Ocak 2021 tarihinde vefat eden Tahtayazı Muhtarı Sadullah Çetinkaya’ya Allah’tan rahmet dilerim. Yeni Tahtayazı Mahallesi Muhtarımız Zekai Çevik’e  başarılar dilerim. 

Kutuören Mahallesi Muhtarı Sabri Dadak’a başarılar dilerim.

Hastalığı nedeniyle Kongreye katılamayan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan ve Sığırlıhacı Mahallesi Muhtarı Şükrü Balbaşı’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

2,5 yıldır bir arada ve istişare halindeyiz.

Muhtarlarımız en uçtaki görev yapanlardır. Muhtarlarımızın üstün çaba ve gayretiyle görevimizde başarılı olmaya çalışıyoruz.

Sizlerden aldığımız talep ve istekleri en iyi şekilde değerlendirip hizmet vermeye çalışıyoruz. Arkadaşlarla beraber özverili bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Tabii ki bu arada Hükümetimizden de destek alıyoruz.

İlçemiz büyüyen nüfusu ile ilerleyen yıllarda tarım ve hayvancılığın yanı sıra eğitim, turizm ve sanayi ilçesi de olacak.

  • İlçemiz istihdamının gelişmesi anlamında Yazır Mahallesi’nde fabrika bacaları yükselmeye.başladı.
  •  Esenboğa Kampusundaki Üniversitemizde (AYBÜ) 10 bin öğrenci ve 1000 akademisyenimiz var. İnşallah bu sayıları artıracağız. Üniversitemizin yeni Eğitim ve Öğretim yılının açılışında “Coğrafi İşaretli” turşumuzu tekrar dünyaya tanıtmış olduk.

Sayın hocamızın da katkısı ile Coğrafi İşareti olan Çubuk Turşumuzun dünyaya tanıtılması idi. Bu konuda yapılan eleştiriler tamamen asılsız ve yersizdir.

  • Bu dönem içerisinde 52 dönüm “Millet Bahçesi” nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.
  • “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapımı devam ediyor.
  • “Gençlik Merkezi’mizin yılsonuna kadar bitmesi bekleniyor.
  • Bilindiği üzere eski “Spor Salonu” yıkılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanımız 1.000 seyirci kapasiteli bir salon yapacak.
  • 18 aydır Covid-19 salgını süreci yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.

Belediye olarak şu anda içinde bulunduğumuz Hizmet binası2nın  tamamlanması sürecini tamamladık. Bu konuda emeği geçen bir önceki başkanımız Dr. Tuncay Acehan’a teşekkür ediyorum.

  • Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 1.700 m2. Kapalı Pazar Yerimizi,
  • Ömür Dede Semt Pazarı olarak alternatif bir Pazar yeri olarak Çubuk halkına sunacağız.
  • Sosyal Medya da takip ediyorsunuzdur. İlçemiz de “Asfalt Serimi” devam diyor. 30 bin ton asfalt serimi 7 mahallemizde devam ediyor.
  • Atatürk Caddesi’nde  18.900 m.2.’lik alanda “Dış Cephe“ kaplaması ihalesi yapıldı.. Yakın bir zamanda “Dış Cephe Lokal Sağlıklaştırılması” devam edecektir.
  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Büyükşehirler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin, Hizmet binamız önünde duran tankeri belediyemize hibe etti. Sayın başkana teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Biraz sonra seçilecek Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı’nı şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

,Büyüklerimiz bizim ağabeyimizdir. Tecrübelerinden her zaman faydalanmak isteriz. Önemli olan ilçemizin güzel hizmetlere kavuşması.” İfadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş, Muhtarlık müessesesi  1864’den beri faaliyette olan bir teşkilattır..

Yerel demokrasinin sağlanması ve yerel halkın temsil edilmesi adına önemli aktörler bulunmaktadır. Bu aktörlerden birisi de hiç şüphesiz mahalle muhtarıdır.

Siyasal katılma eyleminin önemli biçimlerinden olan seçimlere iştirak etme davranışı ile belirlenen mahalle muhtarlığı, demokrasinin yerel düzeyde işletilebilmesi açısından dikkate değerdir.

Bu çerçevede seçilen mahalle muhtarları da biçimlenen siyasal tercih sonucu göreve gelen seçilmişler olma özelliğindedirler. Araştırma, demokratik yöntemlerle seçilen muhtarların, demokrasi algısını, söylem analiziyle çözümlemeyi hedeflemektedir

Muhtarlık teşkil ettiğinden beri ülkemizde demokrasi gelişmeye başlamıştır.

Bu da demokrasinin gelişmesi açısından çok önemlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gayret ve çabaları ile muhtarlarımız 10 yıldır çok iyi imkânlara erişmiştir.

İlçedeki fakir-fukaranın tespit edilmesi, şehit ve gazilerimize yakınlaşma, Vefa Destek gruplarına destekleri inkar edilemez bir gerçektir.

Bu vesile ile Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı ve Burhan Şan ve yönetimine ilçemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor. Yeni seçilecek başkan ve yönetimine ise başarılar diliyorum. Dedi.

DENETİM KURULU RAPORU, MALİ RAPOR VE TAHMİNİ BÜTÇE’NİN GÖRÜŞÜLMESİ VE İBRASI...

Denetim Kurulu Raporu, Kızılca Mahallesi Muhtarı Hasan Günduvan tarafından okundu. Rapor üzerinde söz alan olmadı. Genel Kurul’un oyuna sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi.

Mali Rapor ve Tahmini Bütçe, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Sadi Saat tarafından okundu. Raporlar hakkında söz alan olmadı. raporlar ayrı ayrı Genel Kurul’un oyuna sunuldu. Raporlar ayrı ayrı ibra edildi.

ÜYE AİDATLARI İLE İLGİLİ ÖNERGE...

40 lira olan Üye Aidatlarının 50 liraya çıkarılması ile ilgili önerge genel Kurul’un oylarına sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ...

Seçimlerden önce 4 adaya 5 er dakikalık söz hakkı verilmek istendi. Ama teklif pandemi salgını nedeniyle adaylar tarafından kabul edilmedi.

Divan Başkanı seçime katılan adayların listelerini teker teker okudu.

Buna göre listelerde:

Sadık Can’ın Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyesi adayları; Hıdır Karataş, Emrah Bozkurt,Rifat Tutar, Mustafa Koç, Davut Kiraz,İsmail Doğan, Ekrem Aktaş, Bekir Yaman, Nazım Küçükbayraktar, Hasan Bal.

Denetim Kurulu Asil Üye adayları ise: Yücel Özdemir, Bayram Kesen ve Satılmış Ertürk,

Apdullah Esre Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyesi adayları; Halil Demirok, Halil Gökmen, Siyami Erdoğan, Ali Fuat Asar, Osman Demirtaş, Nazım Küçükbayraktar, Emrah Bozkurt, Mustafa Gökoğlu, Hasan Gündoğan, Mustafa Çamur,

 Denetim Kurulu Asil Üyesi adayları ; Mustafa Koç, Erol Acıelma, Harun Kılınç .

Ahmet Saydam  Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyesi adayları; Şükrü Balbaşı, Ferudun Tokmak, İsmail Doğan, Recep Tarhan, Hasan Gündoğan, Haydar Kaya, Kasım Recep, Osman demirbaş, Mustafa Koç, Ünal Esgin,

Denetim Kurulu Asıl Üyesi adayları; Burhan Şan, Hikmet Oran, veli Doğan,

Ayhan Şahan  Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyesi adayları; Salih Sadi Saat, Nazım Küçükbayraktar, Ali Fatih Asar, ismet Acar, Mustafa Koç, Bayram Keser, Aytekin Şen, Mehmet Gülmez, Orhan Çam, Hasan Bal,

Denetim Kurulu Asıl Üyesi adayları; Erbakan Sivri, Recep Tarhan, Halil Kökmen  gibi isimler yer aldı.

84 üyenin bulunduğu listede 3 muhtar mazereti nedeniyle oylamaya gelemedi. 1 oy ise iptal edildi.

81 oyun adaylara göre dağılımı:

* Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can                              : 31 oy

* Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullah Esre     : 29 oy,

* Melikşah Mahallesi Muhtarı Ahmet Sağlam                 : 11 oy,

* Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ayhan Şahan   :   9 oy.

Seçimde sonucunda; Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can geçerli oyların 31’ ini alarak en yakın rakibine 2 oy fark atarak Çubuk Muhtarlar Derneği’nin yeni Başkanı olarak seçildi.

 Sadık Can’ın Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; 

Hıdır Karataş (Yukarı Emirler Mahallesi Muhtarı)

Emrah Bozkurt /Atatürk Mahallesi Muhtarı)

Rifat Tutar (Esenboğa Mahallesi Muhtarı)

Mustafa Koç (Hacılar Mahallesi Muhtarı)

Davut Kiraz (Kızılören Mahallesi Muhtarı)

İsmail Doğan (Ağılcık Mahallesi Muhtarı)

Ekrem Aktaş (Karadana Mahallesi Muhtarı)

Bekir Yaman (Barbaros Mahallesi Muhtarı)

Nazım Küçükbayraktar (Mutlu Köy Mahallesi Muhtarı)

Hasan Bal (Yiğitli Mahallesi Muhtarı)

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise:

Yücel Özdemir (Yıldırım Evci Mahallesi Muhtarı)

Bayram Kesen (Ovacık Mahallesi Muhtarı)

Satılmış Ertürk (Karataş Mahallesi Muhtarı) seçildiler.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkan Sadık Can, seçim sonrası paylaştığı mesajında; Değerli Çubuklu Hemşerilerim ve Kıymetli Muhtar arkadaşlarım;  16 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Çubuk Muhtarlar Derneği Genel Kurulu’na teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.

Muhtarlarımızın güven ve destekleri ile Derneğimize 2 yıl süre ile başkanlık etmek üzere görevlendirildim.

2 yıl görev süresince ben ve yönetim kuruluna seçilen muhtar arkadaşlarımla birlikte ve sizlerin de destekleri ile hiçbir ayrımcılık yapmadan hizmet etmek için çalışacağız.

Tekrar teşekkür eder, Saygılar sunarım.” İfadelerini kullandı.

dsc00382-vert1.jpgdsc00417-vert2.jpgdsc00437-vert3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.