Çubuk Kızak Şenliği"ne katılım yoğun oldu

Çubuk Kızak Şenliği"ne katılım yoğun oldu

Çubuk'ta Çubuk Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Çubuk Kızak Şenliği'ne katılanlar eğlenceli vakit geçirdi.

İlçeye bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki Çubuk 2 Barajı'nda düzenlenen etkinliğe, çocuklar ve aileleri katıldı. Belediye tarafından oluşturulan şenlik alanındaki kızaklara binen vatandaşlar, karın keyfini çıkardı.

Şenlikte 7'den 70'e herkes karın tadını çıkararak, doyasıya eğlendiler. Barajın girişinden savağa doğru kızaklarıyla kayan, her yaştan Çubuklu unutulmaz bir gün yaşadı.

Geçmişteki oyun ve sporların yaşatılması amaçlanan etkinlikte, dereceye girenlere çeşitli hediyelerde verildi.

Şenliğin açılışında konuşan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, organizasyon nedeniyle belediye başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çocuklarımız için güzel bir karne hediyesi oldu. Karlı havada yaşanan bazı külfetlerin yanında nimetinden de faydalanıyoruz" diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa düzenledikleri şenliğin çocuklara ve ailelerine yarıyıl hediyesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle sosyal faaliyetlere 2 yıl ara verdiklerini anımsatan Demirbaş, düzenlenen şenlikte gencinden ihtiyarına herkesin geleneksel sporları yapma fırsatı bulduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Tatilde bulunan yavrularımızla doğal güzelliği olan Çubuk2 Barajında hoşça bir gün geçirmek istedik. Belediyemizin düzlediği ilk kızak şenliğimize çok büyük bir katılım sağlandı. Bizde çocuklarımızla birlikte kızak kayarak, kartopu oynarken çocukluğumuzu yaşadık. Bu şenlik hem vatandaşlarımızın sosyal faaliyetleri hem de geleneksel spor ve oyunlarımızın yeni nesillere aktarılabilmesi açısından çok önemli oldu. Burada yerel oyunlarımızı yaptık, uyguladık ve hatırladık. Şenlikle geçmişi yaşayarak çocukluğumuza geri döndük ve geçmişi yaşatılmaya çalıştık. İnşallah şenliğimizi önümüzdeki dönemde de devam ettirerek geleneksel hale getiririz."

Şenlik turşu yeme, halat çekme, kardan adam yapma yarışı gibi etkinliklerle devam etti.

Barajda toplanan misafirlere sucuk ekmek, turşu, turşu suyu, çay, pamuk şeker ikram edildi.

Şenliğe katılanlar program sonunda Belediye Başkanı Demirbaş'ında katılımıyla kartopu savaşı yaptı.

Öte yandan olası durumlara karşı şenlik alanında güvenlik görevlileri ve 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu.

Şenliğe katılanlar Ankara havalarıyla doyasıya eğlendiler.

Çubuk Kızak Şenliği ne katılım yoğun oldu

 

Çubuk Kızak Şenliği ne katılım yoğun oldu

 

Çubuk Kızak Şenliği ne katılım yoğun oldu

 

Çubuk Kızak Şenliği ne katılım yoğun oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.