Çubuk Kent Konseyi’nden Yerli Otomobil Çıkışı

Çubuk Kent Konseyi’nden Yerli Otomobil Çıkışı

Çubuk Muhtarlar Derneğinin yerli otomobil fabrikası çıkışına Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat destek vererek, yerli otomobil fabrikasının Çubuk’a kurulmasının hem Ankara açısından hem de ilçeleri açısından büyük bir katma değer yarataca

Çubuk Muhtarlar Derneğinin yerli otomobil fabrikası çıkışına Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat destek vererek, yerli otomobil fabrikasının Çubuk’a kurulmasının hem Ankara açısından hem de ilçeleri açısından büyük bir katma değer yaratacağını belirtti.

-Fuar Alanı Elimizden Kaçtı, Yerli Otomobil Fabrikasını Kaçırmayalım

Kendilerinin de yerli otomobil fabrikasının Çubuk’ta kurulması için her türlü katkıya hazır olduklarını belirten Saat, yazılı açıklamasında, “Onur Meclisi olarak yerli ve milli otomobilin üretimini bizde Çubuk’ta olmasını istiyoruz. Bu fabrika için en uygun yerin Çubuk olduğunu düşünüyoruz. MAN otobüs ve kamyon üretimi için Çubuk’u tercih ediyorsa bunun bir sebebi var. Uluslararası havaalanı, otonomi ve üniversitenin yanına milli ve yerli otomobil fabrikası çok yakışacak” diye belirtti.      

Kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla olan üstü bir toplantı düzenleyeceklerine değinen Saat, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın her şeyiyle benim eserim dediği Ankara’nın 6. Devlet Üniversitesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin hemen yanı başına yine Cumhurbaşkanımızın en büyük eserlerinden biri olacak milli ve yerli bir otomobilin fabrikası çok yakışacaktır. Üniversitemizde yetişecek öğrencilerimiz yine üniversitemizin de desteğiyle yerli otomobilimizi geliştirerek, sadece ülkemize değil dünya piyasasına sunulmasını daha da kolaylaştıracaktır. Yerli otomobil fabrikasının Çubuk’ta kurulması için tüm alt yapımız hazır. Hemen yanı başımızda bulunan uluslararası havaalanımız, üniversitemize kadar gelecek metromuz, yanı başımızda bulunan Otonomi fabrika için büyük bir avantaj olacaktır. Yetişmiş insan gücü bakımında da ilçemiz çok avantajlı bir kenttir. Ayrıca hemen yanı başımızdaki 5 milyon nüfusun olduğu Ankara ve çevre iller üretilen otomobiller için büyük bir Pazar olacaktır. Biz Çubuk halkı olarak üniversitesi, yüksek okulları, meslek liseleriyle, ulaşımıyla, alt yapısıyla, geniş ve bakir alanlarıyla yerli otomobil fabrikasına talibiz. İlçemizde bulunan işsizliğe çare için bu yatırım çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Her konuda altyapımız ve fabrika için istenildiği kadar yerimiz hazır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum