Çubuk Kent Konseyi Toplanamadı

Çubuk Kent Konseyi Toplanamadı

Çubuk'ta Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemedi.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan ve çalışma yönergesinin belirleneceği Çubuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelendi. 

Uzun zamandır genel kurul toplantısının yapılamadığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, üyelerin ilgisizliğinden yakındı. Kent Konseyi'nin 82 üyesi bulunduğunu toplantıyı gerçekleştirebilmeleri için en az 45 üyenin iştiraki gerektiğini ifade ederek toplantıya 14 üyenin katıldığını söyledi. 

Çoğunluk sağlanmadığı için genel kurul toplantısının gelecek haftaya ertelendiğini belirten Tekaüt, tüm üyelerin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Tekaüt, "Bu üyelerin hepsini yenileyeceğiz. Başka çaresi kalmadı. Bu konseyde tüm kamu kurum ve kuruluşlarından birer temsilci olması gerekiyordu. Ancak görüldüğü gibi kimse yok. Toplantıya katılan olmadığı için yürütme kurulunu toplayacağız ve üyelerin yenilmesi kararını alacağız. Ondan sonra tekrar toplantı yapacağız ve tüm komisyonları yenileyeceğiz. Çünkü şu anda bir çalışma yok. İnsanlarımız sokakta eleştiriyi bıraksınlar, ilçe ile ilgili meseleler için buraya gelerek istek, talep ve önerilerini burada sunsunlar. Alın size imkan, bundan daha iyi imkan mı olur-" diye konuştu. 

Tekaüt, "Ben icraat istiyorum, laf değil. Kent konseyi başkanlığı için yapılan seçimden sonra dört kez bir araya geldik ancak gördük ki, komisyonlara katılım yok. Komisyonlarda çalışma yok. Komisyonlar çalışacak ki biz o önerileri değerlendirip Çubuk Belediyesine öneri olarak vereceğiz. Ancak alttan bir şey gelmeyince üstekilerde burada havadan Sudan konuşuyor. Çubuk sevdalısı olan illa yürütme kurulunda olması gerekmez, dışarıdan da insanlar gelip buraya katılabilir. Ama seçim zamanı olsaydı, burası Dolartaşardı. seçim zamanı olduğunda her yerde gözükmekle Çubuk sevdalısı olunmaz, şimdi burada olmak gerekiyor" dedi. 

 

     

    (Anadolu Ajansı)

     

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    3 Yorum