Çubuk kaybediyor.!

Çubuk kaybediyor.!

Çubuk İlçesinde çalışan tahdit plakalı minibüs esnafı kaybedenin kendilerinden daha çok Çubuk olduğunu iddia ediyorlar.

Bu kararların çıkmasına yardımda bulunanların Çubuk'un gelişmesini istemeyenlerin olduğunu ifade eden minübüscü esnafı "Ankara'ya ulaşım için ne kadar çok çeşitli imkan olursa insanlar oraya yerleşir ve orda yaşar. Çalışanların ilk önce gözettiği kriter hızlı ve rahat ulaşımdır. Bu sebeble ilçe nüfusu hızla büyür ve ilçemiz gelişir." dediler.

 

Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığının 10.08.2005 tarih ve 812-46359 sayılı yazısı eki raporda aynen………………….....
......................................................................................................
“Çubuk İlçesinde çalışan tahdit plakalı minibüsler
KOMİSYON RAPORU
İLGİ : a-) 08.09.2004 tarihli S.S.Ulaşım Minibüsler Mot.Taş.Koop. Vekili Av.Ö.Nihat ÖZGÜ’ne ait dilekçe
b-) 21.03.2005 tarih ve 1238-15804 sayılı EGO Genel Müdürlüğü yazısı.
c-) 18.07.2005 tarihli S.S.Ulaşım Min.Mot.Taş.Koop Vekili Av.Ö.Nihat ÖZGÜN’e ait dilekçe.
d-) 20.07.2005 tarih ve 42706-42707-42708 sayılı dağıtımlı EGO Genel Müdürlüğü yazısı.
İlgi (a) yazı ile Av.Nihat ÖZGÜN, 5216 sayılı yasa ile belediyelere verilen yetki gereği Çubuk S.S. Ulaşım Minibüsleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi’ne ait 48 adet ticari minibüsün, Çubuk İlçe trafik Komisyonunun; Ankara 7. İdare Mahkemesinin, Danıştay 8. Dairesinin Ankara İl Trafik Komisyonu Başkanlığının kararlarını da gerekçe göstererek söz konusu minibüslerin Çubuk İlçe Sınırları içerisindeki güzergah ve depolama yerlerinin belirlenmesini talep etmiştir.(EK-1)
İlgi (b), ilgi (a) yazı üzerine konu, UKOME Genel Kurulu’na götürülmüş olup, Genel Kurulca alınan karar ilgi (b) yazı ile talep sahibine bildirilmiştir.(EK-2)
İlgi (c) yazı ile 2.kez Av.Ö.Nihat ÖZGÜN daha önce alınan ve tarafına bildirilen UKOME kararı gereğinin yerine getirilmediği, müvekkili kooperatife bağlı esnafların mağdur olduğu nedeniyle Çubuk İlçesi sınırlarındaki minibüs güzergahlarının ve depolama yerlerinin belirlenmesinin mağduriyetlerinin devam etmesi halinde yasal haklarını kullanacaklarını ifade ederek gereğinin yapılması istenilmektedir.(EK-3)
İlgi (d) ilgi (c) yazı üzerine EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı, UKOME Genel Kurulunun 17.06.2005 tarih ve 2005/14-a nolu kararına istinaden Alt Komisyon çalışması yapılması için ilgili komisyonu toplamış (EK-4) 27.07.2005 tarihinde aşağıdaki çalışmayı yapmıştır.
Komisyon toplantısı sonucunda;
Çubuk İlçesi Sınırları içerisinde faaliyet gösteren 48 adet Tahditli Ticari Minibüsün depolama yerleri ve güzergahları gezilerek aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.
Buna göre;
Çubuk İlçe Sınırları içerisinde faaliyet gösteren Tahditli Minibüslerin 1992/237 sayılı İl Trafik Komisyonu kararıyla Etlik Garajı’nı varış noktası olarak kullanabileceklerini ve 5216 sayılı yasa gereği Metropole dahil olan diğer ilçelerdeki Tahditli Plakalar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı, tahdit kapsamındaki plaka işlemlerinin değerlendirilmesi hususunun UKOME’nin belirleyeceği koşul ve şartlarda uygun olacağı ve aşağıda tespiti yapılan depolama ve güzergahlarla ilgili tespitlerimizin UKOME’nin takdirlerine sunulmasının uygun olacağı görüşlerine varılmıştır.
GÜZERGAH:
1- Aşağı Çavundur Köyü-Cami Yanı-Köprübaşı Kavşağı-Atatürk Cad.-Ankara Bulvarı-Sunni Yolu-Güldarpı Köyü-Sondurak. (Dönüş aynı)
2-Atatürk Parkı yanı hareketle-Atatürk Cad.-Ankara Bulvarı-Mezbahane Yolu-Sanayii-Atatürk Mah. (Dönüş aynı)
3-Atatürk Parkı Yanı hareketle-Atatürk Caddesi-Ankara Bulvarı-sola dönüş-Samurkent. (Dönüş aynı)
4-Atatürk Parkı Yanı hareketle-Atatürk Cad.-Şeyh Şamil Bulvarı-Ehlibeyt Cami önü-son durak. (Dönüş aynı)
5-Atatürk Parkı yanı hareketle-Atatürk Cad.-Ankara Bulvarı-Sunni Yolu-Yıldırım Beyazıt Bulvarı-Dışkapı-Etlik Garajları. (Dönüş aynı)”

İMZA
EGO Genel Md Temsilcisi Mürsel AMİL Müdür

İMZA
A.B.Ş.B.B. Zabıta Md.Temsilcisi Hayrettin SÖNMEZ Zabıta Amiri

İMZA
Em. Md. Trf.Denetl. Md.Temsilcisi Ali ÖZTÜRK Başkomiser

İMZA Fen İşleri Dai Bşk. Trafik Şube Md. Temsilcisi Mümtaz DURLANIK Trf.Şb.Md.Yrd.

İMZA
Çubuk Şof. ve Oto. Odası Başkanlığı Temsilcisi Zekeriya ERDOĞMUŞ Başkan 



UKOME KARARI : Çubuk İlçesinde çalışan tahdit altına alınmış minibüsler ile ilgili alt komisyon raporunun son paragrafı olan, 5.maddesindeki, Atatürk Parkı yanı hareketle-Atatürk Cad.-Ankara Bulvarı-Sunni Yolu-Yıldırım Beyazıt Bulvarı-Dışkapı-Etlik Garajları. (Dönüş aynı), kısmının reddi ile raporun diğer kısımlarının aynen kabul edilerek uygulanması oybirliği ile uygun bulunmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum