Çubuk İMDER yapılanlar için teşekkür ederken, sorunlarını da iletti

Çubuk İMDER yapılanlar için teşekkür ederken, sorunlarını da iletti

Çubuk İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (Çubuk İMDER) yönetim kurulu üyeleri Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Olmuş’u ziyaret ederek, sektörün sorunlarını ve taleplerini iletirken, yapılanlar için de teşekkür etti.

Çubuk İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (Çubuk İMDER)  yönetim kurulu üyeleri Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Olmuş’u ziyaret ederek, sektörün sorunlarını ve taleplerini iletirken, yapılanlar için de teşekkür etti.  

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Olmuş’u makamında ziyaret eden Çubuk İMDER Başkanı Uğur Murat Neşeli ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ilçedeki inşaat sektörünün ve müteahhitlerin sorunlarını iletirken, yapılanlar için de teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan Neşeli, inşaat sektörünün zor günlerden geçtiği bir dönemde Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ve arkadaşlarının önemli bir konuyu belediye meclisine sunduğunu hatırlattı. Verilen önergenin sektöre nefes aldıracağını dile getiren Neşeli, ‘’Sektörün zorda olduğu böyle bir dönemde, Sayın Başkanımızın sektörün sorunlarına çözüm olacak konuda önerge vermesi bizim için memnuniyet verici’’ diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün, son ekonomik daralmayla birlikte tıkanma sürecine girdiğini söyleyen Neşeli, ’’İnşaat sektörünün sorunlarını daha yakından takip etmek, ilgili mercilere duyurmak ve sorunlara ortak istişare ile çözüm üretmek amacıyla kurduğumuz dernek meyvesini vermeye başladı. Danıştay 6. Dairesi'nin 12.07.2018 tarih ve 2017/4840, 2017/7567, 2017/4783, 2017/4842 sayılı kararları ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin dava konusu edilen muhtelif maddelerinin yürütmesi durdurulmuştu. Bu nedenle de başta ilçemiz olmak üzere diğer 24 ilçede de planlı alanlarda mimari proje hazırlanarak ruhsat alınmasında problemler yaşanmakta. Karşılaşılan bu problemlerin çözümlenmesi ve imar uygulamalarının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için konuyla ilgili Belediye Başkanımız Baki Demirbaş ile görüştük. Sağ olsun kendileri de bu konuda bir önerge hazırlayarak büyükşehir belediyesi meclisine sundular. Bu sektörü çok mutlu etti. Komisyonlarda kabul edilip onaylanırsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma yapılana kadar geçen süreçte en azından uygulamalarda doğan boşluk giderilmiş olacak ve hem vatandaşlar hem de sektör mağdur edilmeyecek’’ dedi.

Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi ilçelerinde de inşaatların durduğunu hatırlatan Neşeli, kararın komisyonlarca da kabul edip meclisten olduğu gibi geçmesi durumunda yeni inşaatların başlamasına olanak vereceğini sözlerine ekledi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Olmuş ise, esnaflarının ve ilçe halkının sorunlarının çözümü için çalıştıklarını söyledi.

İnşaat sektörünün tıkanmasının bir nedeni piyasa şartları olsa da diğer bir nedeninin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ndeki iptal edilen maddelerinden kaynaklandığını vurgulayan Olmuş, ‘’Konuyu biliyoruz. Bu konuda başkanımızın öncülüğünde bir çalışma yaptık. Bir çok belediyede aynı sorunla ilgili konularda incelemeler yaptık ve bir önerge hazırladık. Hazırladığımız önerge sadece ilçemizdeki inşaatçıların önünü değil tüm Ankara’daki inşaatçıların önünü açacaktır. Biz halkımızın ve esnaflarımızın sorunlarını çözmek için buradayız’’ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.