Çubuk ilçesi "Başkent Kültür Yolu Festivali"nde tanıtıldı

Çubuk ilçesi "Başkent Kültür Yolu Festivali"nde tanıtıldı

Çubuk Belediyesi, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamında açtığı stantla ilçenin tanıtımını yapıyor.

Altındağ ilçesi Hamamönü'nde düzenlenen festivalde, Çubuk Belediyesi stant açarak Gastronomi Merkezi Çubuk Günü düzenledi.

Başkentte okulların sırayla ziyaret ettiği etkinlikte, Bekir Yılmaz Ortaokulu Kemanlı Mehter Takımı, Süleyman Şah Ortaokulu Keman Orkestrası ve yerel sanatçılardan Ahmet Yılmaz konser verdi. Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü sporcularının gösteri sunulduğu etkinlikte, ziyaretçilere vişne suyu, turşu suyu, turşu, baklava, tandır böreği ve gözleme ikram edildi.

Çubuklu kadınların stant açarak yöresel ürünlerden satış yaptığı etkinliklere Başkentliler ilgi gösterdi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, bu tür festivallerin ilçelerinin ve ilçe kaynaklarının tanıtımına büyük katkısı olduğunu söyledi.

Organizasyonu gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı ve ekibine teşekkür eden Demirbaş, şunları kaydetti:

"’Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Bu tür kültürel etkinliklerin hem ilçemizin tanıtımına hem de yöresel ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasına büyük katkısı oluyor. Tanıtımın yanında burada ziyaretçilerimizin güzel vakit geçirmesi için birçok etkinlik düzenledik. Ayrıca bu alanda kadınlarımız binbir emekle yaptıkları, hazırladığı ürünlerini de satışa sunuyorlar. Stantlarımızı çok sayıda vatandaşlarımız ziyaret etti. İlçemizin doğal güzelliklerini belgeselle tanıtırken yöresel ürünlerimizi de bizzat ikram ederek tanıtma fırsatı bulduk. Bizim için verimli bir festival oldu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum