Çubuk IHH Temsilciside Gemide

Çubuk IHH Temsilciside Gemide

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Gazze'ye ulaşmak için yola çıkan yaklaşık 600 kişinin bulunduğu yardım konvoyunda Çubuk'tan IHH Temsilcisi Mali Müşavir Abdulhamit ATEŞ'te yer alıyor.

Geçtimiz hafta Çubuk'ta yapılan kermeste toplanan  yaklaşı k  20.00TL parayı  filistinlilere ulaştırmak için İHH yetkilileri tarafından Çubuk' tan konvoya katılması için davet edilen Abdulhamit ATEŞ'te  gemide bulunuyor.

Filoda Türkiye'den 3, Yunanistan'dan 1, İrlanda'dan 1, İngiltere'den 2, Cezayir'den 1 ve Kuveyt'ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.

9 gemiden oluşan “Yardım Filosu”nda, yüzlerce insan hakları savunucusunun yanı sıra, birçok yazar, milletvekili ve çeşitli barolara mensup avukatlar da bulunuyor. Gazze filosunda, Kuveyt'ten 1, Cezayir'den 10, Ürdün'den 1, Yemen'den 3, Bahreyn'den 1, Fas'tan 1, Mısır'dan 2, İrlanda'dan 3 olmak toplam 25 milletvekili var. Gemide 194 yabancı katılımcı yer alıyor. Türkiye'den giden katılımcı sayısı ise 363. Gemide 50'den fazla Türk ve yabancı gazeteci de bulunuyor.
 

DOSTDER YÜRÜYÜŞ YAPACAK
İsrailli teröristlerin saldırısına uğrayan Türk gemilerinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de bulunuyor. Bunlardan biri de Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER Genel Başkanı Hüseyin Mutlu. Samsun'da bugün 17.30'da İsrail'i protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek. DOSTDER'in öncülüğünde çok sayıda STK'nın desteğiyle 17.30'da Öğretmenevi'nden başlanıp Çiftlik Caddesi'nin sonuna kadar gerçekleştirilecek bir yürüyüş yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum