Çubuk İçin Yeni projeler yolda

Çubuk İçin Yeni projeler yolda

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, projelerin hayata geçmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti

İlçenin gelişmesinde önünü açacak bazı projeler hakkında yetkililer ile görüşüldüğünü söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, projelerin hayata geçmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İlçede yapılan bazı çalışmalar hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçeyi turizm kenti yapmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile 1402 Ankara Savaşı Panoraması hakkında görüştüklerini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ''Osmanlı tarihinin en önemli savaşlarından biri olan ve iki kardeş devletin bir biri ile Çubuk ovasında karşı karşıya geldiği Ankara Savaşının panorama ile yaşatılmasını istiyoruz. Sayın Kaymakamımız Meftun Dallı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı Sayın İsmet Yılmaz ile görüşerek ilçemize 1402 Ankara Savaşı panoraması kurulmasını istediğimizi bildir. Kendilerine bu konu hakkında yazı yazılmasını isteyen Sayın Müsteşar Yılmaz bey, konuyla ilgili gerekli incelemeleri ve çalışmaları başlatacaklarını ifade ettiler'' dedi


BAŞKAN ÖZDEN: TARİHİ EVLER HAKKINDA GÖRÜŞÜLDÜ

İlçede bulunan tescilli tarihi yapılar hakkında da görüştüklerini belirten Başkan Özden, ''ilçemizde bulunan 13 adet tescilli tarihi evlerin restore edilmesi hakkında sayın müsteşarımızdan destek beklediğimizi belirtik. Bu konuda kendilerine önceden müracaatlar olması durumunda Mart ayı içerisinde ödenek ayrılması hakkında yardımcı olacaklarını söylediler''şeklinde belirtti.

BAŞKAN ÖZDEN: ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA GÖRÜŞÜLDÜ

İlçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Şehir Kütüphanesi ve Kültür Merkezi için de Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı ile görüştüklerini ifade eden Başkan Özden, ''Bu konuda Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi içerisinde bulunan hali hazırdaki binanın kullanılması fikrimizi kendileri ile paylaştık. Kendileri de Gazi Üniversitesi Rektörü ile bu konunun görüşülerek bir protokol ile buranın tahsisinin yapılabileceğini bizlere ifade ettiler'' dedi

TOKİ TARAFINDAN ESENBOĞA'YA LÜKS KONUTLAR YAPILMASI İÇİN GÖRÜŞÜLDÜ

Çubuk'un Ankara'ya açılan penceresi olarak görülen Esenboğa Mahallesine TOKİ tarafından lüks konutlar yapılması için görüştüklerini söyleyen Başkan Özden, bu konu için TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile görüştüklerini ifade etti. Uluslararası Esenboğa Havaalanına, Beşinci Devlet Üniversitesinin kurulacağı alana ve Uluslararası Fuar alanını kurulacağı bölgeye yakın bir konumda olan Esenboğa Mahallemize yapılacak konutların gelir seviyesi yüksek kişilere uygun şekilde tasarlanarak, bu bölgede lüks konutlar yapılmasını istediğimizi kendilerine bildirdik. Ayrıca bunun Kuzey Ankara Projesinin devamı ve uzantısı olacağını vurguladık. Böyle bir projenin de alıcısının daha fazla olacağını kendilerine anlattık. Kendiler de bu bölgede inceleme başlattıkların belirterek, çalışmalara başlayacakları zamanda bu konulara da dikkat edeceklerini ifade ettiler'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum