Çubuk Haber yazar ailesine yeni kan

Çubuk Haber yazar ailesine yeni kan

Çubuk Haber yazar ailesine yeni kan: Şakir Arıkan, haftalık yazıları ile okurlarımızla...

Çubuk Haber yazar ailesine yeni kan: Şakir Arıkan, haftalık yazıları ile okurlarımızla...

 
Çubuk'un yetiştirdiği  bürokratlardan olan ve BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevi yürüten yazarımıza hoşgeldin diyoruz.
 
 

Şakir ARIKAN kimdir.?

 

1966 Ankara doğumlu olan Şakir ARIKAN, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat  Mühendisliği Bölümü"nden mezun olduktan sonra özel sektör, Çubuk ve Ankara Büyükşehir belediyesinde mühendis ve Ankara  Metrosu"nda Hat Bakım Şefi olarak çalıştı. 1996 yılında BOTAŞ"ta çalışmaya başlayan Arıkan, bu kuruluşta proje mühendisi, maliyet  uzmanı, strateji ve iş geliştirme müdürü olarak görev yaptı. BOTAŞ"ta Temmuz 2004"ten bugüne Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Arıkan enerji alanında ülkemizin son dönemde başarı ile sonuçlandırdığı Bakü-Tiflis Ceyhan, Şahdeniz, Türkiye-Yunanistan boru hattı projelerinin her aşamasında ve doğal gazın yurt sathına yaygınlaştırılmasında aktif olarak görev yaptı. Halen başta Türkiye-Avusturya (Nabucco) Doğal Gaz Boru Hattı Projesi olmak üzere ülkemizin devam eden boru hattı projelerinde çalışan Şakir Arıkan, değişik dernek üyeliklerinin yanında Çubuk Platformu'nun üyesi olup, ayrıca 1995-1999 yılları arasında  ÇİM-DER'in kurucu başkanlığını yapmıştır.

 

Mesleki alanda bir çok ulusal ve uluslar arası tebliği ve makalesinin yanında Arıkan'ın bölgemizde Kuzey Ankara adına ilk çıkan Şimal Gazetesinde de günlük yazılar yazmıştır.

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.