Çubuk First Lady'lerin Gözde Mekanı Oldu

Çubuk First Lady'lerin Gözde Mekanı Oldu

Türkiye'yi ziyaretleri kapsamında Ankara'ya gelen yabancı devlet başkanlarının eşlerinin uğrak yeri Başkent'in turşularıyla meşhur Çubuk ilçesi oldu.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El-Beşir'in eşi Widad Babikir de tıpkı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad gibi Çubuk'u ziyaret etti.


Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet El Beşir'in Eşi Widad Babikir, Çubuk 'ta Bulunan Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni Ziyaret Etti.


Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in eşi Widad Babikir, özürlülerin eğitim gördüğü Ankara Valiliği'ne bağlı Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezen Babikir, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Yapılan çalışmaları beğendiğini dile getiren Babikir, bu işin devlet tarafından yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bu yaştaki çocukların özel ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirten Babikir, merkezde çocuklarla çok güzel ilgilenildiğini gözlemlediğini ifade etti.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk'un meşhur turşusu ve yöresel yiyeceklerin ikram edildiği Babikir'i Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne de davet etti.

Ziyarette Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Adem Tuğluca tarafından Babikir'e gümüş tepsi, ibrik, üzerinde belediyenin amblemi bulunan seramik tabak hediye edilirken, iki bidon da turşu verildi.

Bu arada, okulun bulunduğu Aşağı Çavundur Mahallesi sakinleri, konuk cumhurbaşkanının eşini görmek için uzun süre soğukta bekledi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.