Çubuk Dev Bir Şantiyeye Dönüştü

Çubuk Dev Bir Şantiyeye Dönüştü

Çubuk Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarına devam ederken bir yandan da ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yavuz Selim Mahallesinde sürdürülen yol açma ve genişletme çalışması bütün hızıyla devam ederken, bir taraftan da aynı mahallede Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

-SON BİR AYDA 99 BİN 600 METREKARE YENİ YOL AÇILDI

Açılan yollar ile ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, imar planına göre yeniden düzenlenen ve genişletilen Akıncı, İrşad ve Esin  Caddeleri  ile bu caddelere çıkan sokaklarda imar planına göre yeni yolların açıldığını söyledi. Yavuz Selim Mahallesinde ve Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bu güne kadar açılmayan yolların açılarak genişletildiğini ifade eden  Başkan Özden, ’’Yavuz Selim Mahallesinde Akıncı, İrşad ve Esin caddeleri ile bu caddelere çıkan  26 sokakta yapılan çalışmada 89 bin 567 metrekare yol açılarak genişletildi. Ayrıca Yıldırım Beyazıt Mahallesinde de Eymür, Aktaş, Sedir, Azat1 ve Azat2 sokaklarda 10bin metrekare yol açımı yapılırken, bu yollarda tehlike arz eden yerlere 190 metre istinat duvarı çekildi. İmar planına göre yeniden düzenlenen ve genişletilen yollara bin 400 kamyon mekanik malzeme döşenerek  reglaj çalışmaları tamamlandı’’dedi

-ALT YAPI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından kanal ve içme suyu çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Başkan Özden,  nüfus ve yapısı ile çok hızlı gelişen ilçe için sağlıklı ve planlı bir altyapının zorunluluğunu dile getirerek,  yapılan kapsamlı çalışmalarla ilçenin dev bir şantiye dönüştüğünün  altını çizdi.

Başkan Özden,  sözlerine şöyle devam etti; ’’İlçemizde her alanda hummalı bir çalışma var. Çalışmalarımız sadece yol açmaktan ibaret değil. Geçmiş yıllarda yapılmış kanallar artık artan Çubuk’un nüfusuna maalesef cevap veremiyor. Yıllarca sorun olan kanal sorununun kökünden çözmek  için bu hatlar yeniden yapılıyor. Büyük bütçeler ayırarak ilçenin alt yapı sorunlarını kökten çözecek bu dev çalışmalar gerek gürültü gerek görüntü olarak hemşerilerimize rahatsızlık verebilir. İlçemizin yıllardır biriken sorunlarının çözülmesini istiyorsak, tüm Çubukluların bu konuda sabırlı olmaları ve hoşgörülü davranmaları gerekmektedir. Daha güzel bir Çubuk içinde çalışma alanlarında meydana gelen rahtsızlıklara katlanmamız gerekiyor. Tüm hemşerilerimize ilçemizin ‘Ankara’nın Parlayan Yıldızı’na dönüşürken gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben buradan ilçemize her konuda destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e ve ekibine ilçem adına sonsuz teşekkür ederim’’ dedi.

getattachments.jpg

İlçe için 2010 yılının yol ve kanal çalışmalarının ağırlıklı olduğu yıl olduğunu ifade eden Başkan Özden, çalışmaların günü kurtarmak için değil, yarının kentini oluşturmak için olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.