Çubuk, Coğrafi İşaretli Ürünlerini Tanıttı

Çubuk, Coğrafi İşaretli Ürünlerini Tanıttı

ubuk Belediyesi, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2’inci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katılarak aralarında Çubuk turşusu ve Çubuk agat taşının da yer aldığı ürünlerini tanıttı.

Çubuk Belediyesi, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2’inci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katılarak, aralarında Çubuk turşusu ve Çubuk agat taşının da yer aldığı birçok ürünü tanıttı.

Çubuk Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nce, ATO tarafından düzenlenen 2’inci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde açılan stantta, dünyaca ünlü Çubuk turşusu ile Çubuk agat taşından yapılan hediyelik ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Standa bizzat Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın durduğu ve ziyaretçilerini karşıladığı zirvede, ziyaretçilere turşu ikram edilirken, agat taşından yapılan ürünler de hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere bir çok bakan, milletvekili ve protokol üyesinin ziyarette ettiği Çubuk Belediyesi standı ziyaretçilerden den yoğun ilgi aldı.

Stantlarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretli ürünlerini uluslararası alana taşımak istediklerini söyledi.

İlçelerinin diğer değerlerine de coğrafi işaret belgesi almak için çalışmalar yapacaklarını anlatan Başkan Demirbaş, belediye olarak yerel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Emine Erdoğan’a agat taşından kolye ve Çubuk Turşusu hediye ettiklerini kaydeden Başkan Demirbaş, şunları söyledi:

’’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanım standımızı ziyaret etti. Tuşumuzun çok lezzetli olduğunu ve çok beğendiklerini söylediler. Kendilerine turşumuzdan hediye ettik. Aynı zamanda Agat taşımızdan kendilerine özel hazırladığımız kolye hediye ettik. Yöresel ürünlerimiz yapılan tanıtımlar sayesinde tüm ülkemiz tarafından bilinip, beğenildiği gibi dünyaca da tanınmaya başladı. Belediye olarak bir taraftan coğrafi işaretli ürünlerimize uluslararası coğrafi işaret belgesi alma çalışmamız devam ederken, diğer taraftan da coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yapacağımız çalışmalar sayesinde ilçemizde hem üretim kapasiteleri artacak hem de istihdam ve gelir seviyesi artacaktır’’

Çubuk’un yöresel ürünlerini çok beğendiğini söyleyen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, ‘’Çubuk turşularını ailecek çok beğeniyoruz. Her ziyaretimde turşulardan da alırım. Özellikle Çubuklu hanımların sevgilerini katarak ürettikleri turşuları tavsiye ederim. Agat taşından da kolyedir, yüzüktür severek alır ve takarım. Başkanımız da sağ olsun ilçelerinde üretimi destekliyor ve bu konuda çalışmalar yapıyorlar’’ dedi.

Çubuk Belediyesi tanıtım standında Başkan Demirbaş’a Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu’da eşlik etti.

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.