Çubuk Belediyesi'nden Resim Yarışması

Çubuk Belediyesi'nden Resim Yarışması

Çubuk Belediyesi, "Vuslat ve Mevlana" konulu ödüllü resim yarışması düzenleyecek.

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri kapsamında, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 'Vuslat ve Mevlana' konulu resim yarışması düzenleyecek.

733. Mevlana Haftası'nın Çubuk-ta çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, hafta kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından -Vuslat ve Mevlana- konulu resim yarışması düzenlediklerini kaydetti.

Herkesi kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaştırmak için mücadele eden Hz. Mevlana Celaleddin Rumi-yi rahmetle andıklarını söyleyen Başkan Özden, "İnsan yaratılmışların en şereflisidir- düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olmuştur. Hem Hz. Mevlana Celaleddin Rumi-yi anma haftası kapsamında hem de görsel sanatlar alanında öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, sana severleri, sanatçılarımızı desteklemek amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Ayrıca derece alan eserler sergiye uygun görülen eserlerle birlikte açacağımız resim sergisinde sergilenecek. Eserlerin teslim tarihi 12 Aralık 2011 olup, yağlı ve sulu boyların kullanılacağı yarışmada her sanatçı kendi tarzında -Vuslat ve Mevlana- konularını işleyerek eserlerini yapabilecekler. Jüri değerlendirmesine göre, yarışma birincisine yarım altın, ikincisine çeyrek altın, üçüncüsüne gram altın ve mansiyon ödülü olarak da Mevlana seti verilecek" dedi.

Başkan Özden, katılımcının sayısına göre iki tur üzerinden gerçekleştirilecek değerlendirme sonucunda ödül kazanan eserlerin, 13 Aralık 2011 tarihinde Mevlana-yı Anma Programında ödüllerinin düzenlenecek tören ile sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi.

- ANKARA

(Anadolu Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.