Çubuk Belediyesi yüzde yüz hibe olarak 1 milyon sebze fidesi dağıttı

Çubuk Belediyesi yüzde yüz hibe olarak 1 milyon sebze fidesi dağıttı

Çubuk'ta tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin üretim maliyetini düşürmek için 2 yıldır sürdürülen uygulama kapsamında yüzde yüz hibe desteğiyle 1460 çiftçiye düzenlenen törenle fide dağıtıldı.

Belediyenin kendi seralarında ürettiği fideleri toprakla buluşturacak çiftçiler, destekleme sayesinde fide maliyetlerini yüzde 100'e yakın düşürmüş olacak.

Çubukabad Parkı ve Festival Alanı'nda düzenlenen törene AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu ve üreticiler katıldı.

Fide dağıtım töreninde konuşan milletvekili Çam, pandemiyle birlikte tarımsal üretimin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Verilen desteklerle üretimin arttığına işaret eden Çam, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl burada nohut tohumu ve fideler dağıtmıştık. Geçen yıl Ankara nohut üretiminde birinci oldu. Demek ki fide bizden olunca üretim çok daha iyi oluyor, bereketli oluyor. Pandemide gördük ki dünyada kendi ihtiyaçlarını üretmeyen ülkeler, kendi yağlarında kavrulamayan ülkeler çok ciddi sıkıntılar yaşadılar. Bugün fiyatların bu kadar yükselmesinin temel sebebi dünyadaki üretimin durmuş olmasıdır. Biz inanıyoruz ki sizler ilmek ilmek işlediğiniz bu tarlalarımızda daha fazla ürettikçe fiyatların düşmesi, enflasyonun aşağıya çekilmesi üretici olan siz değerli çiftçilerimiz sayesinde olacaktır."

Belediye Başkanı Demirbaş ise kurdukları seralarla ilçelerindeki çiftçi ve üreticilere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, bir taraftan da hazırladıkları projelerle tarımsal üretimi çeşitlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Fide dağıtımlarının 4 gün boyunca devam edeceğini dile getiren Demirbaş, "İki yıl önce kendi imkanlarımızla, Lojistik Merkezimizde kurduğumuz seralarımızda ürettiğimiz 100 bin fide ile başlattığımız bu çalışmamıza hamdolsun bugün 1 milyon fideye ulaştırarak devam ediyoruz. Bugün fide için başvuran 1460 çiftçimize 1 milyon fidemizin yüzde 100 hibe olarak dağıtımını yapıyoruz. Geçen sene 1200 olan başvuru sayısı bu sene 1460'a çıktı, seneye bu daha da artacak. Biz de inşallah fide sayısını artırarak çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Fide dağıtımı kayıt sırasına göre 4 gün sürecek.

cubuk-belediyesi-yuzde-yuz-hibe-olarak-1-milyon-sebze-fidesi-dagitti-5b73a8d-scaled.jpg

2imgm6383.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.