Çubuk Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi oldu

Çubuk Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi oldu

Çubuk Belediyesi'nin Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne (TDBB) meclis kararı ile yapmış olduğu üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

Dış İlişkiler Müdürlüğünden sorumlu Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki MetinTürk Dünyası Belediyeler Birliğine üyelik için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini söyledi. 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak'ı makamında yaptığı ziyarette Çubuk Belediyesi olarak üstlenmek istedikleri misyonu aktaran Metin, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve bu nedenle de birliğe üyeliği çok önemsediklerini söyledi.

Türk dünyası için Çubuk’un tarihi bir öneme sahip olduğunu ve bunu çok iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Metin, "Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'ın talimatlarıyla, biz bu dönemde yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda daha çok Türk dünyasını ön planda tutuyoruz. Bu nedenle de Kazakistan'ın Türkistan şehri, Özbekistan'ın Hiva şehri ve Türkmenistan'ın Merv şehri ile kardeş şehir ilişkisi başlattık. Bu seçtiğimiz her şehrin ilçemiz için ayrı ayrı anlamı var. Hem Ankara Savaşı’yla ilgili hem de Ahmet Yesevi’nin erenlerinin türbelerinin ilçemizde bulunması nedeniyle bu üç şehir seçildi. Hem bu kardeş şehirlerimizle hem de Türk dünyası ile daha hızlı bağlantı kurabilmemiz için Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üyelik müracaatımız olmuştu ve başvurumuz da kabul edildi" dedi. 

Metin, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üyeliğin Ankara ve Çubuk'un tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak ise yönetim kurulunun kararı ile Çubuk Belediyesi'nin üyelik başvurusunun kabul edildiğini belirtti.

Birlik olarak yaptıkları çalışmalar ve destekler hakkında bilgi veren Solak, "Birlik olarak bizde Çubuk’un üyeliğini çok önemsiyoruz. Belediyemizin yöneticileri tarihi önemi nedeniyle çok isabetli bir karar verdiğine inanıyoruz. Bundan sonra birliğimizin düzenlediği veya desteklediği etkinlik ve faaliyetler konusunda Çubuk Belediyesine de bilgi vereceğiz ve üzerimize düşen her konuda gerekliği desteği vereceğiz" diye konuştu.

turk-dunyasi--vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum