ÇUBUK BELEDİYESİ “TAM FEST GENÇLİK FESTİVALİ” YAPILDI...

ÇUBUK BELEDİYESİ “TAM FEST GENÇLİK FESTİVALİ” YAPILDI...

“Tam Belediyecilik” sloganıyla hareket eden Çubuk Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen “Tam Fest Gençlik Festivali” 21-22 Mayıs tarihlerinde Çubukabad Parkı’nda gerçekleşti.

Şuayip YAMAN

 

Katılımcılar gün boyunca bilim, sanat ve spor etkinlikleri ile festival coşkusunu yaşadı.

İlçe Belediyesi’nin;  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) iş birliği ile gerçekleştirdiği “Tam Fest Gençlik Festivali” kapsamında ilçede faaliyet gösteren okullarımızın gösterileri ve sunumları ile renk kattığı Gençlik Festivali’nin açılışı 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. İki gün süren Festival 22 Mayıs Pazar günü sona erdi.

 

Festivalin açılışı Çubuk-Şabanözü Kavşağı’nda kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Kortej Yürüyüşü’ne; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Alican Kılıç, İlçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, temel eğitim, ortaöğretim kurumlarının öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kortej Yürüyüşü’ne ayrıca; Protokolün yanı sıra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Binicilik Kulübü Atlıları, öğretmen ve öğrencilerden oluşan Bisiklet Grubu, Mamak Belediyesi Mehter Takımı ve Ankara Kulübü Çubuk Seymenler Ekibi de katıldı.

 

Kortej Yürüyüşü’nün ardından Çubuk Abad Parkı’nda kurulan Festival alanına geçildi.

 

İlçede faaliyet gösteren okulların; TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, El Sanatları, Resim, Rölyef çalışmaları ve Mesleki Eğitim veren okulların yıl boyu yaptıkları çalışmalardan oluşan tanıtım ve yöneltme faaliyetlerini tanıttıkları stantlar protokol ve vatandaşlar tarafından gezildi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Festival; Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve İlçe Kaymakamı Âdem Keleş’in protokol konuşmaları ile devam etti

 

Gösterilere geçildi. Öğrencilerin şovları ile festival havasında geçen organizasyon;

 

* Sabiha Şaşmaz Ortaokulu Halk Dansları,

* Yavuz Selim Ortaokulu Türk Halk Müziği Korosu,

* Türk Telekom Ortaokulu Dans Grubu gösterileri,

* Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Pop Müzik Korosu,

* Şehit Hayati Bilgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Oyunu,

* Çubuk Anadolu Lisesi Rock Grubu Konseri ile devam etti.

 

2 gün süren “Tam Fest Gençlik Festivali’nde Sefa Çelik ve Kaan Aydos gibi yerel sanatçıların yanı sıra son zamanlarda popüler şarkılarıyla adından söz ettiren Bilal Sonses gibi ulusal sanatçılar konser verdi.

 

Bu yıl birincisi yapılan “Tam Fest Gençlik Festivali  önümüzdeki yıllarda geleneksel olarak düzenlenecek...

img-20220521-135228-tile1.jpgimg-20220521-141720-tile2.jpgimg-20220521-145015-tile3.jpgimg-20220521-145015-tile4.jpgimg-20220521-150205-tile5.jpgimg-20220521-154121-tile6.jpgimg-20220521-161422-tile7.jpgimg-20220521-162858-tile9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.