Çubuk Belediyesi Kurutma Tesisi Kurdu

Çubuk Belediyesi Kurutma Tesisi Kurdu

Çubuk Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla ilçenin sebze ve meyvelerinin kurutulup katma değerinin artırılması amacıyla kurutma tesisi kurdu.

Tesiste sarımsak başta olmak üzere, elma, armut, vişne, pancar, maydanoz, nane gibi birçok ürün kurutularak katma değerinin artırılması amaçlanıyor.

Sarımsak Projesi kapsamında kurulan ve yılın dört mevsimi iklim koşullarından bağımsız hijyenik ortamda üretimi sürdürmeyi amaçlayan kurutma tesisinde yıl içerisinde hasadı yapılan sarımsaklar kurutuluyor.

İlçedeki girişimci ve üreticilere örnek olmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen projenin koordinatörü Emel Demiröz, şunları söyledi:

"Hazırladığımız proje kapsamında sarımsak yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz sarımsakları hem turşu kurulumunda kullanıyoruz hem de kurduğumuz tesiste kurutuyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle almış olduğumuz kurutma cihazımızla kurutuyoruz. Burada çalışan kadınlarımızla önce sarımsakları ıslıyoruz daha sonra da soyup dilimliyoruz. Kurutma cihazında kuruttuktan sonra işletmemize gelenlere tanıtıyoruz. Daha çok Çubuk’ta yetiştirmiş olduğumuz elmalarımız, armutlarımız, pancar, vişne, nane, maydanoz, portakal ve ayvaları kurutuyoruz. Tesisimiz halkımıza açık olduğu için gelen vatandaşlarımıza gösteriyoruz, öğretiyoruz, tatlarına baktırıyoruz, ikram ediyoruz. İstedikleri zaman projelerle ilgili de yardım ediyoruz. Kurutmayı nasıl yapacaklarını ve bununla nasıl gelir elde edeceklerini öğretiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum