Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Göreve Başladı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Göreve Başladı

Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin Belediye Başkanı seçilen Av. Baki Demirbaş, mazbatasını alarak görevini Tuncay Acehan’dan teslim aldı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin Belediye Başkanı seçilen Av. Baki Demirbaş, mazbatasını alarak görevini Tuncay Acehan’dan teslim aldı.

Hafta sonu yapılan 2019 yerel seçimleri sonucunda belediye başkanlığını kazanan Baki Demirbaş, beraberinde partililerle ve belediye meclis üyeleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na giderek, Seçim Kurulu Başkanı Helin Yavuzer Kılıç ve İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yaşar Yamanoğlu’ndan mazbatasını aldı.

Seçim Kurulu Başkanı Yavuzer, yaptığı açıklamada seçim sürecinde sağlanan huzur ortamından ötürü herkese teşekkürlerini belirttiğini söyledi.

Huzur ve sükunet içinde bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Demirbaş ise, ’’Kazasız belasız bir seçim daha bitti hepimiz için hayırlı olsun inşallah’’ dedi.

Demirbaş ve beraberindeki heyet Adliye Sarayından çıkarak yürüyerek daha sonra Çubuk Belediyesi Başkanlık binasına geldi ve burada belediye çalışanları tarafından karşılanarak alkışlar eşliğinde görev devir teslimi için başkanlık makamına geçti.

Başkanlık makamında Demirbaş’ı eski belediye başkanı Tuncay Acehan ve belediye meclis üyeleri karşıladı.

Acehan, yaptığı kısa konuşmada 5 yıldır yaptığı görevin ardından demokratik bir seçim sonucunda Baki Demirbaş’ın seçimi kazandığını belirterek Demirbaş’a ve yeni belediye meclis üyelerine başarılar diledi.

Acehan, ‘’ Bugün benim için çok mutlu ve kutlu bir gün. Baki kardeşimle beraber 10 yıl siyaset yaptık. Hiçbir zaman birimizi tek bir defa olsun incitmedik. İlçeye yapılan tüm hizmetlerde ilçe teşkilatımızın ve Baki beyin büyük emeği var. İnşallah bundan sonrada ilçemizde güzel hizmetler, yatırımlar ve halkımızın önünü açacak büyük projeler gerçekleşecektir’’ diye konuştu.

Acehan, başkanlık mührünü yeni başkan Demirbaş’a teslim etti. Yeni Başkan Demirbaş ise görev süresi boyunca memlekete kattığı katkılardan dolayı Acehan’a teşekkür ederek bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diledi.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Binası önünde belediye çalışanlarına ve vatandaşlara seslenen Demirbaş, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başlarken, kendisine destek veren vermeyen tüm ilçe halkının belediye başkanı olacağını söyledi.

Devraldıkları emaneti en iyi şekilde ileriye götüreceklerini anlatan Demirbaş, şunları söyledi:

’’Çok değerli Çubuk’lu hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu başarıyı elde ettiysek sizlerin bize verdiği destek ve güvenden dolayıdır. İnşallah verilen bu görevi layıkıyla yapmak için önümüzdeki süreçte tüm arkadaşlarımızla, belediye çalışanlarımızla ve halkımızın dualarıyla güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Seçim bitmiştir ve bugünden itibaren hizmet zamanıdır. Bu konuda değerli başkanımız başta olmak üzere bütün rakiplerimizin bütün Çubuk’taki sivil toplum kuruluş üyeleri dernekler ve halkımız başta olmak üzere ortak akıl ve istişarenin gerektirdiği üzere Çubuk’u beraber yöneteceğiz inşallah. Gönül kapımız ve başkanlık kapımız her zaman herkese açık olacak. 1902 yılından beri bu makama emeği geçen belediye başkanlarımızdan rahmetli olanları rahmetle anıyor, şuanda sağ olanlara Allah uzun ömür versin Allah selamet versin diyorum.’’

Daha sonra ilçe vaizlerinden Ekrem Özcan tarafından okunan duanın ardından Demirbaş, makamında partililerin ve vatandaşların tebrikleri kabul etti.

31 Mart günü gerçekleştirilen seçimler sonrasında, Cumhur İttifakı ve AK Parti Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Çubuk Belediyesi’nde AK Parti’den 23 ve İYİ Parti’den 2 belediye meclis üyesi görev yapacak.

2dsc04936.jpg2dsc_0985.jpg2img_4843.jpg2dsc_0982.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum