Çubuk Baklavacısı Festivale Hazır

Çubuk Baklavacısı Festivale Hazır

Çubuk İlçesinin en ünlü baklavacısı Çubuk Baklavacısı Baklava Ustası Pakize Çam, 13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde yerini alırken festival için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Çubuk İlçesinin en ünlü baklavacısı Çubuk Baklavacısı Baklava Ustası Pakize Çam, 13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde yerini alırken festival için tüm hazırlıklarını tamamladı. 

Bir çok siyasi ve ünlünün Çubuk’u ziyaretinde lezzetine şahit olduğu ve hayran kalarak lezzet listesine eklediği Çubuk Baklavası, bu yılda festivalin gözdesi olmaya aday. Yiyecek içecek bölümünde stant hazırlıklarını tamamlayan ve festivale özel üretimini sürdüren Çubuk Baklavacısı, festival süresince de taze günlük baklava, gözleme, bazlama üretimini sürdürecek. Stantta Çubuk Baklavasının yanında tahrana, erişte, mantı gibi yöresel ürünlerden kendi üretimlerini de satışa sunan Çubuk Baklavacısı Pakize Çam, tüm Başkenti Festivale davet ediyor.

Ev yapımı geleneksel Çubuk Baklavasını yaşatmak için bir atölye açan baklava ustası Pakize Çam, ev baklavalarının yapılmasının büyük bir özen ve ustalık gerektirdiğini söyledi.

Çubuk baklavasının kendisine has lezzeti ve yapılış tarzı olduğunu anlatan Çam, annesinden ve babaannesinden onlarında büyüklerinden öğrendiği şekliyle baklavanın reçetesinin yıllardır değişmediğini aktardı.

 Baklava fiyatlarının kilogram fiyatının 35 TL’de başladığını ifade eden Çam, şunları kaydetti:

“Daha önce evde yaptığım yöresel baklavalarımızı bir yıldır açtığım iş yerinde yaparak satıyorum. Her festival ve bayram katlanarak müşteri potansiyelimiz artıyor. Özellikle bu bayram o kadar çok sipariş aldık ki gece gündüz çalıştığımız halde zor şer yetiştirdik. Bu festivalimizde de ilçemizi ziyaret edecek misafirlerimizin kendi yöresel ürünlerimizden tatması ve alması için hazırlığımız yaptık. İnşallah Çubuk Baklavasının lezzetini tüm davetlilere tattıracağız. Bizim baklavamız genelde cevizli olur ancak isteğe göre fındık ve fıstıkta kullanıyoruz. İçerisinde kullanılan malzeme oranı değişmez. Kullandığımız yağ ve cevizin kalitesi baklavalarımızın önemli özelliklerindendir. İyi baklavanın rengi ilk baktığınızda sizi cezbetmeli. Çatalı batırdığınızda çıtır çıtır sesi duymalısınız.”

Çubuk Baklavacısı

Pakize Çam

Çubukabad Parkı ve Festival Alanında yerini aldı. 

Merkez Adresimiz:

Adres: Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şehit Mustafa Arslan Caddesi No:58/1

Bekir Yılmaz Okulu arkasında Çubuk/Ankara 

Tel: 0538 875 41 08 

???? ANKARA / ÇUBUK ????

????Doğal Ev Yapımı Ankara Çubuk Turşusu????

Bizim Köy Sepeti’nden ????Probiyotik organik ev yapımı geleneksel lezzet

Bizim Köy Sepeti’nden Bizim Çubuk Turşuları ????#salatalık #lahana

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

????Sarımsak, Defne yaprağı ve dereotu turşuya mükemmel tadı veren iksir???? Kendi tarlamızda geleneksel yönetemlerle ektiğimiz ürünleri siz değerli tüketicilere sunuyoruz♥️

 

❤️Çubuk turşusu Bizim Köy Sepeti’nden alınır❤️

Tarladan sofranıza Bizim Çubuk Turşuları????

????Türkiyenin her yerine kargo????

❌KAPIDA ÖDEME YOKTUR

 

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37 yada ????DM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları #turşu #istanbul #bodrum #gastronomi  #instafood #healthyfood #foodvideo  #türkiye #zeytinyağlı #gastronomi #yemektarifleri #izmir #manisa

pakize-cam-2.jpgpakize-cam.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.