Çubuk Aşık Atma Turnuvası’nın Ödülleri Verildi

Çubuk Aşık Atma Turnuvası’nın Ödülleri Verildi

11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında organize edilen ‘Çubuk Aşık Atma Turnuvası’ final müsabakalarıyla sona erdi.

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destek verdiği ‘Çubuk Aşık Atma Turnuvası’nın şampiyonu, 1402 Ankara Çubuk takımı oldu. 

İstanbul,  Van illeriyle Ankara’nın Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinden 4 takım ve 28 sporcunun katıldığı turnuva üç gün sürdü. Turnuva son gün yapılan final müsabakası ilse sona ererken, turnuvanın şampiyonu Çubuk’ta yaşayan Kırgız Türkleri tarafından kurulan 1402 Ankara- Çubuk takımı oldu.

Turnuvanın final müsabakalarında alınan puanlar ise şöyle; 1402 Ankara Çubuk takımı 80, Kırgızistan Ulu Pamir takımı 72, İstanbul takımı 48 ve Gölbaşı takımı ise 29 puan aldı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından ödülleri verilen 1402 Ankara Çubuk takımı turnuvanın şampiyonu olurken, turnuvanın anısına kupa ve madalya verildi. Diğer takımlara da teselli hediyesi olarak çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verildi.

Düzenlene turnuvanın geçmişe götürdüğünü söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, tarihe de bir not düştüğünü belirtti. Turnuva için yurdun çeşitli bölgelerinden gelen sporculara teşekkür eden Başkan Acehan, “Turnuvaya katılan 28 sporcu kardeşimiz gayet centilmence mücadele ettiler. Bu tür sportif aktiviteler kültürümüzü yaşatmamız amacıyla gelecek nesillere özendirici oluyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi sosyal, kültürel ve sportif alanlara yönlendirmemiz açısından da çok iyi oluyor. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bu turnuvaları daha yoğun katılımla gerçekleştiririz” dedi.

Çubuk’ta yaşayan Kırgızlar adına Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a teşekkür eden turnuva görevlilerinden Bünyamin Toker ise, turnuvanın heyecanlı ve çekişmeli geçtiğini söyledi. Çubuk’ta yaşayan Kırgızlar olarak ilçede ilk defa aşık atma turnuvası gerçekleştirdiklerini ve bu sayede Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan akrabaları ile görüşme fırsatı da bulduklarını anlatan Toker, “Bu konuda bizlerin isteğini kırmayarak aşık atma turnuvasını gerçekleştiren Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan beye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.