ÇUBUK ABAD PARKI’NDA NOSTALJİ RÜZGÂRI ESTİ...

ÇUBUK ABAD PARKI’NDA NOSTALJİ RÜZGÂRI ESTİ...

Yavuz Selim Ortaokulu Keman Orkestrası, Genç Solist Serap Nur DERİN’in sahne aldığı Çubuk Abad Parkı’ndaki “Hasat Zamanı” konseri ile sanatseverlere nostaljik anlar yaşattı.

Şuayip YAMAN

Sunuculuğunu Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nermin Erdoğdu ERKAL’ın yaptığı konsere; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve eşi Fatime Yavuz SEZER, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR ve eşi, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN,  İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent BULUT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer İPEK, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

İlçe Kaymakamlığının organizasyonu, Çubuk Belediyesi’nin teknik desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın; “Destekleme ve Yetiştirme Kursları Eğitim Programı” kapsamında, Çubuk Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri Müzik Öğretmenleri Müstadin ŞAHİNBAŞ yönetiminde 4 dönemdir devam eden “Keman Eğitimi” çalışmaları meyvelerini verdi.

Bu emek, bu güzel çalışma sonucu öğrenciler kalbe düşen ezgileri büyüttüler, olgunlaştırdılar.

İlk büyük konserlerini Çubuk Mesleki Eğitim Müdürlüğü´nün uluslararası koordinasyonunda yürütülen ve 5 ülkeden 6 mesleki eğitimle ilgili kurum/kuruluşu bir araya getiren Mesleki Eğitim ve Öğretim Yoluyla Rekabetçi Avrupa’ya Entegrasyon “Kapanış ve Yaygınlaştırma Toplantısı”nın yapıldığı Esenboğa- Büyük Anadolu Termal Hotel’de gerçekleştirdiler ve büyük beğeni topladılar.

İkinci konserlerini ise; ‘Çubuk Abad Parkı’nın Konser alanında “Hasat Zamanı” konseri ile taçlandırdılar.

Konserin solisti Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü (Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı) öğrencisi ve TRT Gençlik Korosu öğrencisi Serap Nur DERİN idi.

Serap Nur DERİN aynı zamanda Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Lisesi eski müdürlerinden ve Çubuk eşrafından Fatih DERİN’in kızı.

Keman, Piyano ve Tumba gibi enstrümanlarla öğrencilerin oluşturduğu Yavuz Selim Ortaokulu Orkestrası, Müzik Öğretmeni Müstadin ŞAHİNBAŞ yönetiminde;

  • Duydum ki Unutmuşsun
  • Fikrimin İnce Gülü
  • Boş Çerçeve
  • Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın
  • Lale Devri
  • Elbet Bir Gün Bulaşacağız
  • Böyle Aylık Olmaz
  • Damarımda Kanımsın
  • Aşkın Kanununu Yazsam Yeniden
  • Yıllar Sonra Rastladım (Solist öğrenci Ela AYDIN)
  • Firuze
  • İntizar
  • Ne Çıkar Bahtımıza
  • Bir Garip Yolcuyum. Gibi Türk Sanat Müziği’nin eskimeyen, hit (gözde) olmuş şarkılarını çaldılar.

Genç Solistten “Muhteşem Konser”

Genç Solist Serap Nur DERİN ise muhteşem sesiyle yukarıdaki 13 şarkıyı icra ederek sanatseverlere nostaljik anlar yaşattı.


Birbirinden eşsiz Türk Sanat Müziği eserler ile başlayan konserde genç Sanatçı Serap Nur DERİN, dinleyicilere sanat müziği eserleriyle eşsiz bir sanat gecesi yaşattı.

Genç solist Serap Nur DERİN’in birbirinden güzel eserleri  muhteşem bir performans ile seslendirmesi sanatseverlere duygulu anlar yaşattı.

Konser sonrası; Orkestra Şefi Müstadin ŞAHİNBAŞ, Keman Orkestrası ve Solist Serap Nur DERİN sanatseverleri birlikte selamladı, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Çiçek Takdimi

Konser sonrası;

İlçe Kaymakamı Uğur SEZER tarafından Konser Şefi ve Müzik Hocası Müstadin ŞAHİNBAŞ’a,

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR tarafından Solist Serap Nur DERİN’e,

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLLÜCE tarafından orkestrayı temsilen Aslı Eda ÇETİN’e birer buket çiçek takdim edildi.

Keman Orkestrası’ndaki öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR, Yavrularımızın yeteneklerini ortaya çıkaran başta öğretmen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca desteğini esirgemeyen Sayın İlçe Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza ve ayrıca siz değerli ailelere teşekkür ederim.

Değerli veliler sizler çocuklarınıza izin verseydiniz bu çocuklar bu başarıya ulaşamazlardı.”

Müzik Öğretmeni Selahattin Görsev’in desteklerini anımsayarak konuşmasına başlayan Müzik Öğretmeni Müstadin ŞAHİNBAŞ  2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Bakanlığımızın destekleme ve yetiştirme programı ile başlayan kıvılcım, başta keman ve diğer enstrümantaller ile alev alırken,  ilk olarak temel eserle çaktığımız bu yolda,   toplumu oluşturan anne babaların sevdiği eserleri de repertuarlarına katarak şuan sizlere ustalık derecesine ulaşmış ve klasik müzik çalabilecek 30’ a yakın sanatçı ile ‘Hasat Zamanı’na ulaşmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.

 

Orkestra’yı çok kısa bir zamanda usta-çırak ilişkisi ile meydana getirdik. Orkestrada 50 öğrencimiz var. Bugün bunlardan 30’u burada idi. Diğerleri mazeretleri nedeniyle burada bulunamadılar.

Repertuarımızı önce türkülerle, sonra da sevilen şarkılarla destekledik

Keman Orkestrası’ndaki öğrencilerimiz bugün Solist kardeşimiz Serap Nur DERİN’in güzel sesiyle renk kattığı Türk Sanat Müziği’nin on dört değerli eserini çaldılar.

Amacımız daha fazla eseri çalmak.

Bu konserde bize destek ve katkılarını esirgemeyen başta Milli Eğitim Bakanlığı Sayın yetkililerine, İlçe Kaymakamımız Sayın Uğur SEZER’e, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Av. Baki DEMİRBAŞ’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ASLAN’a ayrı ayrı teşekkür ederken, “Hasat Zamanı” konserimiz de heyecanımıza ortak olan bütün misafirlere sanatçı arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum.”

Öğrencilerimle gurur duyuyorum diyen Müzik Öğretmeni ŞAHİNBAŞ ailelere de seslenerek , Sizler destek verin, ben çocuklarınıza hizmet vermeye devam edeceğim “dedi.

Program protokolün sanatçı öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

 

 

dsc08732-vert1.jpg100_4305-4-vert2.jpg100_4337-vert3.jpg100_4397-vert4.jpg100_4446-vert6.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.