CHP Saldırıdan AKP'yi Sorumlu Tuttu

CHP Saldırıdan AKP'yi Sorumlu Tuttu

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 14 Mart'ta partinin Çubuk İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirilen taşlı saldırıyı incelemek amacıyla geldiği Çubuk'ta, "Eğer bu kadar ufak bir yerde bu olayın sorumluları bulunamıyorsa, sorumlusu iktidardır" diye konuştu.


Ateş, yaşanan olayın sorumlularının AKP iktidarı olduğunu savunarak, "Başbakan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını adeta linç edercesine meydan meydan dolaşırsa, söylemleri bu tarz ufak yerlerde fiile dönüşür" dedi. Meydana gelen taşlı saldırının CHP'ye yönelik, "ayağını denk al' anlamına gelen bir ikaz niteliği taşıdığını kaydeden Ateş, "Ankara'yı yöneten çağdışı zihniyet, Ankara'yı kuşatmak istiyor. CHP'nin ilçelerde bu derece etkin olmasına dayanamıyorlar. Ancak biz sokak terörüne, iktidar güçlerine boyun eğmeyeceğiz. Eğer bu kadar ufak bir yerde bu olayın sorumluları bulunamıyorsa, sorumlusu iktidardır" diye konuştu.

Ateş ile beraber bölgeye giden CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak ise, yaşanan saldırının ilk olmadığını belirterek, konuyla ilgili olarak Emniyet yetkililerinin tatmin edici bir çalışma yapmadıklarını savundu. Çatak, "Umarız saldırının altında siyasi bir neden yoktur. Toplumu germekten kaçınmalıyız. Ancak ilçenin en merkezi yerinde böylesi bir saldırının cereyan etmesi ve failinin bulunmaması ilginçtir" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum