CHP Aday'ı Can Kaderoğlu Projelerini Açıkladı

CHP Aday'ı Can Kaderoğlu Projelerini Açıkladı

CHP Aday'ı Can Kaderoğlu Projelerini Açıkladı

Çubuk’ta Üreteceğiz, Ankara’yı Doyuracağız!
ENTEGRE KIRSAL KALKINMA PROJESİ

Çiftçimizi kalkındıracak, Esnafımızın işlerini açacak, işsizimize istihdam alanı olacak, İlçemize marka değeri katacak ve halkımızın çalışmak için başka yerler gitmesini engelleyecek Türkiye’ye örnek olacak Üretim ve İstihdam atılımı. Kuracağımız Üretim Kooperatifi ile köylerimizi terkedilen bir atıl alan olmaktan çıkarıp üretimin ve doğayla buluşmanın merkezi haline getireceğiz.

Vişne ve mahsulleri üretim tesisi: Verimli topraklar üzerinde bölgemize uygun meyveler yetiştirip, İlçemizin sembollerinden olan Vişne’yi hak ettiği yere getireceğiz. Vişne suyu, marmelat ve şurupluk üretim ile birlikte tesisimizde özellikle kadın istihdamına yönelik çalışmalar yapacağız. Çubuk markalı Vişne Suyu ülke çapında tanınacak.

Domates ve Mahsulleri Üretim Tesisi: Özellikle Geniş ve verimli Çubuk Ovası’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olacak domatesi, 4 mevsim üretecek, doğal ve ucuza temin edilir hale getireceğiz. Aracıların ortadan kalktığı bir ortamda domates mahsulü olan salça, kuru domates ve menemenlik domates sosu tesislerimizde üretilecek ve kooperatifimiz aracılığıyla satış alanlarımızda ve ülkenin dört bir yanında satışa çıkacaktır.

Entegre Et ve Ürünleri Tesisi: Hayvancılığın bir geçim kaynağı olduğu ve sağlıklı beslenme koşullarının var olduğu ilçemizi et ve et ürünleri konusunda da marka haline getireceğiz.

Süt ve Süt Ürünleri Tesisi: Ankara’nın süt ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan ilçemizde bu konuyla ilgili üretici ve tüketici dostu, doğal ve güvenilir Süt üretimini teşvik edeceğiz. İlçemizin hayvancılığa elverişli alanlarında kooperatif çiftlikleri ve süt alımları gerçekleşecektir. Pastörizasyon ve depolama kooperatifimiz tarafından yapılacaktır.

Çubuk Market: Üretilen bu ürünler Ankara’nın ve ülkemizin dört bir yanında Çubuk Market isimli satış noktalarında satılacak. Ve biz bu alanlarda da yine hemşehrilerimizi istihdam edeceğiz. Bu ürünlerin tamamı profesyonel modern pazarlama teknikleri ile halkın ihtiyaçlarına karşılık verir hale gelecek.
Bütün bu tesislerimiz, Sulama, Depolama, Nakliye ve Pazar temini açısından belediyemiz destekli üretici kooperatifimiz uhdesinde yer alacak ve bölgemizin tarımsal kalkınma açısından ilerlemesini sağlayacak. Üreticimize ve çalışanlarımıza bütün alanlarda; teknik ve lojistik destek sunulacaktır.

Süt Kuzusu Projesi: Hane halkı geliri belli düzeyin altında olan ve 1-6 yaş arasında çocuğu olan her eve haftada 3 gün 1 litre ücretsiz vereceğiz. Kuzularımız süt içecek, sağlıklı büyüyecek!

Halk Kart: Hane halkı geliri belli düzeyin altında olan her evde Kadınlara verilecek ‘Halk Kart’ a her ay 500 TL yükleme yapılacak. Bu kartlar anlaşmalı olacağımız gıda, giyim, kırtasiye ve fatura ödeme noktalarında geçerli olacak. Aile bütçesine katkı yapacak yoksulluğu yeneceğiz. Bu sayede yardımlar ilkel yöntemlerle değil, yurttaşına sahip çıkan ve dayanışmacı bir yöntemle hayata geçecek.

SOSYAL TESİSLER
İlçemizi Turizme Açacağız!
Doğa Evleri Tatil Köyü:
İlçemizin doğal güzellikleri yanı sıra, temiz havası ve insanı rahatlatan coğrafyasını ranta değil halka açacağız. Özellikle dar gelirli yurttaşlarımızın kullanımı ve tatil yapabilmesi içinde fırsat olacak bu alan, Ankara’da şehrin stresinden kurtulmak isteyenler için de bir sığınak olacak. İlçemiz ekonomisine çeşitli katkılar sunacak bu alan genç istihdamı da yaratacak.
Belediyemiz bünyesinde oluşturulacağımız Doğa Evleri Tatil Köyü Projemiz ile insanımıza kaliteli ve ucuz dinlenme imkânı sağlamayı hedeflemekteyiz.
Doğa Evleri projemiz ile belediyemiz tarafından belirlenen uygun alana doğaya zarar vermeyecek malzeme ile yapılarak halkımızın doğa ile iç içe olabileceği ve futbol, basketbol; yüzme, binicilik vb. sporlar ile uğraşabileceği gerçek yaşam alanları oluşturacağız.

Geleceğimize Işık Tutacağız!
BİLİM KÜLTÜR SANAT SPOR KÖYÜ: Bünyesinde tiyatro, sinema, sergi ve toplantı salonlarının bulunacağı, her türlü atölye olanağının olacağı ve sanatın her alanında çalışmalar yapılacak kampüste 1000 kişilik amfi tiyatro da yer alacak. Ayrıca deneyler için laboratuvarlar, Gökyüzü gözlemevi ve 100.000 kitaplık kütüphane de olacak. İnternet ve Teknolojik donanımlarla özellikle gençlerin bilgiye ulaşma olanakları artırılacaktır. İçerisinde Basketbol, Futbol, Voleybol, Yüzme, Tenis ve Fitness gibi sporlar için saha, kort, kapalı spor salonu ve yüzme havuzları bulunacak bu tesis her yaştan insanımızı sağlıklı yaşama ve spora teşvik edecek.
İlçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına ücretsiz olarak tahsis edilecek etkinlik alanlarının da olacağı kampüste Engelliler, Kadınlar, Çocuklar, Gençler ve Şehit Aileleri ve Gazilerin kurduğu kuruluşlara ücretsiz ofis temin edilecektir.

Ç’ENGEL KAFE: Engelli yurttaşlarımızın istihdam edileceği ve yine engelli yurttaşlarımızın sosyalleşmeleri için Engellere Çengel takacağız. Ç’engel kafeye ulaşım için önceden ilgili birimlerimizi arayan engelli yurttaşlarımız için günde 2 kez evlerine servis konulacaktır.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK: Belediyemizin aldığı bütün kararlar meclis toplantılarımızın olduğu günün ertesinde kurumsal sosyal medya hesaplarından duyurulacak ve bütçemizin tüm harcamaları yılsonunda duyurulacaktır. Hesap verilmeyecek tek bir kuruşumuz olmayacak. Her konumda liyakatli personellerimiz olacak ve çalışanlarımızın ücretleri emeklerinin karşılığını alacakları şekilde düzenlenecektir.

HALK MECLİSLERİ: Belediye olarak alacağımız bütün kararlı halkımızla birlikte vereceğiz. Her mahallede seçilen temsilcilerle birlikte muhtarlarımızın oluşturacağı meclisler ayda 1 kez taleplerini doğrudan bize aktaracak. Bu hem katılımcılığı hem de vatandaşımızın bizi denetlemesini sağlayacak. Bu sayede adil ve yerinde yönetimi halkımızla birlikte hayata geçireceğiz.

TIP MERKEZİ: Bünyesinde Diş, Göz, Psikiyatri ve Çocuk hastalıkları ile ilgili kliniklerin yer alacağı ve Sağlık hizmetleri açısından ek hizmet sunacak Tıp Merkezi belediyemizin Halk Kart verdiği vatandaşlarımıza hizmeti ücretsiz olarak sunacaktır.

Öğrenci Yurdu: Özellikle ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Yükseköğrenim öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için 200’er öğrencinin kalabileceği 1 kız 1 erkek yurdu olmak üzere 2 adet yurt yapacağız. Gençlerimiz Çubuk’ta kalacak, onları evlerinde hissettireceğiz.

Anne Eli Kreşleri: Özellikle çalışan annelerin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Çocuklarınızı emanet edebileceğiniz, gözünüzün arkada kalmayacağı kreşler yapacağız. Öncelikle 3 mevkiide Ömürdede, Kurbantepe ve Çarşı merkezde yapılacak kreşlerimiz Monteessori gibi çağdaş tekniklerle çocuklarımıza eğitim verecek onları okull dönemine hazırlayacak ve çocuklarımızın derslerine yardımcı olacak.

Barınak ve Haybulans: Sokak hayvanlarını korumak ve başıboş bir şekilde sokaklarımızda güvensiz olarak dolaşmalarını engellemek adına gönüllülerle birlikte oluşturacağımız Çubuk Hayvan Barınağı kuracağız. Buradaki gıdaların temini işyelerinin yemek artıkları ve gönüllülerimizin toplayacağı yiyecek ve mamalardan sağlacak. Haybulans(Hayvan Ambulansı)

Uyuşturucu İle Mücadele Merkezi: Gençliğimizin baş belası olan ve günden güne yaygınlığını artıran uyuşturucuyla mücadele için Sağlık bakanlığı ve Emniyet ile eşgüdümlü olarak Amatem ve Topluma Kazandırma Tesisi kuracağız. Gencimize sahip çıkacağız!

EMEKLİMİZ VE KÖYLÜMÜZ İÇİN SOSYAL TESİS!
Maalesef ilçemizde emekli vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği ya da köylülerimizin kente ticaret ya da alışveriş amacı ile geldiğinde eşyalarını koyacağı ve boş kalan zamanlarını değerlendirebileceği bir tesis bulunmamaktadır. Bu düşünceyle, emekli vatandaşlarımızın ve köylülerimizin kentte zaman geçirebilecekleri, ücretsiz çay-kahve içerek istedikleri gibi gazetelerini, kitaplarını okuyabilecekleri veya sohbet edebilecekleri bir sosyal tesis projesini en kısa sürede hayata geçireceğiz.

PLANLI ALTYAPI- İSRAFSIZ BÜTÇE

Belediyede harcanan her kuruş hepimizindir. Halka ait bir kuruşu bile heba etmemek ilkesinin sahibiyiz. Bazen büyük plansızlıklar iyi niyetle bile olsa çok büyük zararlar vermektedir. O yüzden şehrimizin imar planını, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin tamamını 5 yıllık uzun dönem planı ve 3er aylık kısa dönem planları ile oluşturacağız. Bu sayede hem hızlı ve yerinde hizmet üretecek hem de her türlü israfın önüne geçeceğiz.

Can Kaderoğlu

1989 yılı Mayıs ayında Ankara’nın Çubuk ilçesinde memur bir babanın ve işçi bir annenin oğlu olarak dünyaya geldim. İlkokulu Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda okudum. Lise öğrenimimi Çubuk Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümünden mezun oldum. 
Öğrencilik hayatım boyunca aileme destek olabilmek ve harçlığımı çıkarabilmek için Çubuk’un köylerinde vişne, nohut, salatalık topladım, sanayide çalıştım ve sokaklarda kitap sattım. 
Yine öğrencilik hayatım boyunca sporla yakından ilgilendim. Okul takımlarında takım kaptanlığı yapıp, takımımla beraber çeşitli şampiyonluklar kazandım. Ayrıca kısa bir dönem Çubuk Spor alt yapısında yer aldım.
Toplumsal dinamikler ve insan ilişkilerine yoğunlaşarak geçirdiğim lisans hayatımı Çubuk Yöresindeki Toplumsal ve Siyasal İlişkiler çerçevesinde tez yazarak tamamladım. 
2015 yılında Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimi başarıyla tamamlayıp İnsan Kaynakları Uzmanı unvanını aldım.
Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisansım devam etmekte olup 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların Siyasal İletişim açısından Yeni Medyayı kullanma biçimleri üzerine tez çalışmam sürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünde öğrenim görmekteyim.
Lise yıllarımdan itibaren siyaset ve memleket meselelerine duyarlı olmaya gayret ettim. Bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Lise Komisyonunu kurdum ve sonrasında Gençlik Kolları sorumluluğu yaptım. Aynı dönemde Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüm. Üniversite yıllarımda bilimsel, eşit ve parasız eğitim için çeşitli öğrenci topluluklarının kurulmasında aktif rol aldım. 
2013 yılında Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun kuruluşunda bulunup, MYK üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevini üstlendim. Aynı dönemde ilçemde vatansever arkadaşlarımla Çubuk Gençlik Kültür Derneği’ni kurdum. Kurucu başkanlığını yaptığım derneğimiz ilçemizde faaliyetlerini sürdürmektedir. 
Halen Ankara, Çankırı ve Kırıkkale yöre köylerinin oluşturduğu Aydos Dernekler Federasyonu’nun Genel Sekreterliğini yapmaktayım.
2007-2009 yılları arasında Çubuk-Akyurt-Pursaklar bölgesinde faaliyet yürüten Ufuk Gazetesi’nde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptım. Angara Gazetesi, Politikyol, Genç Gazete, OdaTV gibi çeşitli yayın organlarında yazılarım yayımlandı.
2016 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Yerel Yönetimler Biriminde çalışmaktayım.
Evliyim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.