Cevizoğlunun Oy karnesi

                                                

 

Hulki Cevizoğlu, Ceviz Kabuğu Proğramı"nda eğitim seviyesine göre vatandaşa oy karnesi verilmesini önerdi. İşin felsefesi şu: “Bizim halkımız oy vermeyi bilmiyor. Oy vermeyi bilenlere daha çok oy hakkı verelim.”

Peki oy vermeyi bilenler kim? Eğitim seviyesine göre deniyor. Tablo ortada olmasa hepsi mantıklı gibi. Ama bir tablo var ortada AKP yüzde 47 oy almış ve son gelişmelerle de bu oran yüzde altmışlara çıkmış. Demek ki oy vermeyi bilmeyen vatandaşlar AKP ye oy verenlermiş Cevizoğlu"na göre.

Çözüm ise eğitim seviyesine göre oy karnesi. Yani AKP ye oy verenlere bir oy CHP ye oy verenlere on oy hakkı gibi. Sanki AKP ye oy verenler okuryazar değil de CHP ye oy verenler hep üniversite mezunu.

Türkiye de okuryazar oranının en yüksek olduğu il Tunceli"dir ve bu ilde her seçimi CHP kazanır. Bununla gurur duyabilirsiniz. Her ne kadar Pülümür İlçesinin kırsalında kahraman askerlerimiz gece gündüz terörist kovalasa da.

Gelelim şimdi konunun bilimsel analizine: İşte sorular..

Büyükşehirlerde seçimi hangi parti kazanmış?

İlk okul mezununa bir,liseye iki,yüksekokula üç,fakülteye dört oy verelim.Öğretim görevlisi elli,doçent yüz,profesör bin oy kullansın.Nüfusu 2000 olan bir beldede halk niçin sandığa gitsin ki? Nasıl olsa bir profesör tanıdık vardır. Beş on profesör bir ilde milletvekili bile seçebilir. O zaman oyların halka maliyeti ne olacak?

Hakimler, savcılar akademik unvan almamışsa kaç oy kullanacak? Ya da devletin en üst düzey bürokratları?

Maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayanlar?

Bir de IQ meselesi var. IQ" su yüksek bir kişi profesörden bile akıllı olabilir. “Okuyamadım ama IQ bakımından rakip tanımam” derse sınava mı tabii tutulacak?

Ve kendisini uluslar arası piyasalarda ispat etmiş ilkokullu işadamları. Akademisyenlerin izlemekten zevk aldıkları sanatçılar. Kaç oy hakkı isterler acaba?

“Hiç kimse millete efendilik yapamaz, bu milletin efendisi bu millete hizmet edendir.”

“Köylü milletin efendisidir” K.ATATÜRK

Ey Cevizoğlu! Sen kaloriferli odanda oy taksimi yaparken karda kışta terörist kovalayanların da,yağmurda çamurda tarlasını ekip biçenlerin de,yeraltında ülke ekonomisine maden çıkaranların da senin kadar oy hakkı olmalıdır. AKP" ye oy verenler aptal değildir.

 

Bu yazı toplam 2030 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum