Çerkezköy'ün Turşuları Çubuk'tan...

Çerkezköy'ün Turşuları Çubuk'tan...

Çerkezköy’de yaşayan 43 yaşındaki Lokman Doğanay, hayali olan turşucu dükkanını, ortağı 34 yaşındaki Oktay Yıldırım ile birlikte kurdu.

Onlarca çeşit ürünün bulunduğu ve şu an için Çerkezköy’ün tek turşucusu olan Çubuk Turşucusuna vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Lahanadan kornişona, fasulyeden havuca, karnabahardan patlıcana, biberden kavuna birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşunun kendine has lezzetiyle hem mutluluk hem de sağlık kaynağı olduğu belirtiliyor.
Koronavirüs sonrası turşu ve turşu suyunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini düşünen vatandaşların turşuya ilgisi arttı. Lokman Doğanay ile Oktay Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Malkoçoğlu Caddesi üzerinde hizmete açtıkları turşucu dükkanında meşhur Çubuk turşularını Çerkezköylü vatandaşlarla buluşturdu.

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

 

ÇERKEZKÖY’DE TEK TURŞUCU

Çerkezköy’de tek olma özelliği bulunan turşucu dükkanında 42 çeşit kavanoz turşusu ve 30 çeşit ise açık turşu çeşitleri Çerkezköylülerin beğenisine sunuluyor. Münir Özkul’un ‘turşu suyunun iyisi limonla olur’  ve Adile Naşit'in ‘Hayır limonla olur’ diyerek turşu suyu atışmasıyla hafızalara kazınan Neşeli Günler film fotoğraflarının da yer verildiği turşucu dükkanında turşunun yanı sıra, pekmez, tahin, asma yaprağı gibi ürünler de satışa sunuluyor.  

“ÇUBUK TURŞUSU DAHA LEZZETLİ”

Çerkezköy’de bir turşucu dükkanı açmayı 3-4 yıldan bu yana hayal ettiğini ifade eden Lokman Doğanay, pandemi döneminde bu hayalini gerçekleştirmeye karar verdiğini, özellikle uzmanların vatandaşların turşu suyu içmelerini ve turşu yemelerini önermesi üzerine hayalini bir an önce gerçekleştirmeye karar verdiğini söyledi.
Hayalinin gerçekleştirmesinde pandeminin etkili olduğunu ifade eden Doğanay, “Çerkezköy’de tek turşucu biziz. Türkiye’de turşu en iyi Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde ve Bursa’nın Gedelek İlçesi’nde yapılıyor. Her iki yere giderek 1 hafta incelemelerde bulundum. Ancak Ankara Çubuk turşusu daha lezzetli. Bizler de Çerkezköylülerin bu lezzetlerden mahrum kalmaması için böyle bir hizmeti sunmaya karar verdik. Çubuk Turşucusunun 296 çeşit turşusu bulunuyor. Bizler de elimizden geldiğince çeşitlerimizi arttıracağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.