Çavundur'da Festivale Doğru

Çavundur'da Festivale Doğru

Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN 15 Temmuz 2007 Tarihin'de Gerçekleştirecekleri vişne festivali öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN 15 Temmuz 2007 Tarihin'de Gerçekleştirecekleri vişne festivali öncesi hazırlıklarla iligili bilgi vermek, festivali basın vasıtasıyla duyurmak ve Yukarı çavundur'da yapılan hizmetleri göstermek amacıyla Kayapınarı göletin'de yemekli Basın toplantısı düzenledi.Toplantıya Ulusal basın olarak AA.'dan Niyazi YURTOĞLU,DHA'dan Yılmaz ÇAMDALI,TRT'den Recep ÇAKIR,Zaman Gazetesin'den Mehmet ŞİMŞEK katıldı,Yerel Basın olarak'ta Radyo Kervan'dan M.Zakir ÖZDEMİR, Çubuk Yenihaber'den Refik Bayram ve Çubukhaber'den Osman ŞAHBUDAK katıldı.



Yukarı çavundur'da festival esintisi
Yukarı Çavundur Belediyesi sosyal etkinlikler arasında büyük önem verdiği Geneleksel 7.Vişne Festivali’ni Pazar günü,Eski adıyla (DİREKLİ)yeni adıyla Yıldırım beyazıt mahallesin'de gerçekleştirecek. Ünlü sanatçıların sahne alacağı, gösteri ve yarışmaların düzenleneceği festival için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN festivalle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısın'da vişne festivalini düzenlemek'teki amacımız Ankaraya 63 kilometre uzaklıktaki Yukarı Çavundur'un ufkunu açmak, bilinilirliğini artırmak ve gelişmesini sağlamak amacıyla özel gayretler gösterdiklerini belirterek alt yapı ve üstyapı hizmetlerinin yanısıra sosyal belediyecilik anlayışına da özel önem verdiklerini dile getirdi.


Yukarı Çavundur Kuzeyin yıldızı olacak

Başkan Lokman Özden Geleneksel Vişne festivalinin 7.cisini gerçekleştireceklerini anımsatarak,"Temiz havasıyla, suyuyla ,Yüksek rakımlı aydos dağıyla mesire alanlarıyla villalarıyla,dubleks evleriye yukarı çavunduru Ankaranın ve çubuğun iftihar edeceği Kuzeyin yıldızı olan bir belde haline getirmeyi amaçlıyoruz dedi.

10 BİN KİŞİ GELECEK

Başkan Özden ,"Festivalin bu yıl ki programı daha etkileyici olacak. Yaklaşık on bin kişiyi misafir etmeyi amaçlıyoruz.Festivalin beldemizin tanıtımı ve gelişimi için çok önemi var bizim amacımız öncelikli olarak Çavundurluyu burada buluşturmak ve bütün siyasi yapıyı burada buluşturmak dedi festivalin renkli görüntülere sahne olacağını düşünüyoruz ” diye konuştu. Festivalde Neşet ERTAŞ,Gamze NUR ve Ankaralı Yasin'in sahne alacağını ifade ederek,Büyükşehir Belediyesi panayırı kurularak  çeşitli gösteri ve yarışmaların düzenleneceği festivale tüm Ankaralıları davet etti.


Yukarı çavundur Köyden kente dönüşecek

8 yıl boyunca yaptığı hizmetleri basın mensuplarına gösetererek anlatan başkan özden
"Eski adıyla (Direkli) Yeni adıyla Yıldırım Beyazıt mahallesi olan bölgeyi yeniden şekillendiriyoruz.600 yıllık Yukarı çavundur bulunduğu konum itibariyle kentleşmeye ve yatırıma açık olmaması sebebiyle (direkli bölgesi)Y.Beyazıt mahallesi'nin 1050 dönümlük alanını imara açtık.İmara açtığımız bölgeleri işleyerek 30 m'lik borularla altyapısını yapıp yollarını açtık.İmara açarken M.T.A,Enerji bakanlığı ve karayollarının istediği şekilde tarım alanlarına zarar vermeden imar yaptık.Yıldırım Beyazıt mahallesi Atatürk Caddesi sağlı sollu yürüyüş kaldırımları yapılarak hizmete açıldı.Alt yapıyı tamamlayarak Yolun sağ ve soluna pis su boruları,yolun ortasına yağmur suyu borularını döşedik,Telefon hattını yer altına aldık yalnızca eneji nakil hattını yer altına alamadık onun sebebide bedaşın isteğimize olumsuz cevap vermesidir.Refüj ortasını ışıklandırma yaparak modern bir kent görüntüsü verdik, 4000 çınar,1000gül,600 mazı diktik.Yollara sağlı sollu ağaçlandırma yaptık,mezarlıklarımıza 5000 civarın'da sedir ağacı  diktik.Belde içerisindeki bütün sokaklarımızın ve caddelerimizin levhaları var. kısaca buraya küçük büyükşehir diyebiliriz dedi.

İmarlı alanda Hayvancılık yapılmayacak

Yukarı çavunduru modern bir kente dönüştürmek istediklerini belirten Başkan Özden Yerleşim alanları içerisin'de faaliyet gösteren ahırları yerleşim yeri dışına taşıyacağız yerleşim yeri içerisin'de kesinlikle hayvancılık yaptırmayacağız.Büyükşehir belediyesiyle almış olduğumuz kararlar aynen uygulanacak.Yakın zaman'da kurallara uymayan vatandaşlara para cezası kestik dedi.Tarihi olarak bilinen fakat tarihi olmayan çeşmeyi yolun ortasın'dan kaldırarak vatandaşların hayvanlarını rahat bir şekil'de sulayabileceği müsait bir alana taşıyarak 30.tonluk deposu olan çeşme yaptık dedi.


Asfaltsız Cadde Sokak Kalmadı

Beldede asfaltsız cadde ve sokak kalmadığını belirten Özden,"Anayollarımızı ve sokak aralarını genişlettik.Ölümlü kazaların olduğu Kağnı yolunu genişleterek yolun eğimini azalttık ve viraj olan bölgelere ağaç dikmek suretiye meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi hedefledik.Belde girişini modernize ederek çay kenarına korkuluklar koyduk,şelale ve ışıklandırma yaparak beldeye şehir görüntüsü verdik dedi.Geziye katılan basın mensupları belde meydanının çok dar olduğunu belirterek bazı kamulaştırma çalışmalarının yapılarak belde merkezinin modern bir görüntüye kavuşabileceğini  söylediler.

Halkı bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor

Beldemiz'de 20 ayrı konuda seminer düzenledik Bunlardan en önemlileri,"Ana çocuk sağlığı,jinekoloji,vişne'de monilya hastalığı,veteriner ilaçlarının nasıl kullanılması gerektiği gibi birçok konuda seminer düzenledik.

 

Okulumuz modernize edildi

Eğitim ve sağlık konusunda'da devrim yaptık beldemizi Laboratuvar ve Bilgisayarları olan eğitim yuvası haline getirdik.Sağlık ocağımız Doktoruyla,hemşiresiyle,sağlık personeliyle halkımıza hizmet vermektedir diye konuştu. 


Fırınları hijyene kavuşturduk
Basın mensuplarına fırınları'da gezdiren Özden Daha önce beldede bulunan iki ekmek fırınını kapatarak onların yerine daha temiz ve modern hijyenik şartlara ugun iki ekmek fırınını belde halkını hizmetine sunduk dedi.Fırın'da ekmek yapan vatandaşlar ise başkana teşekkür ederek yapılan hizmetlerden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

7 tane cengaverim var.
Belediye Başkanı Lokman Özden "Bütün bu hizmetleri yedi tane inanmış cengaverle yaptık Bizim bütçemiz açıklandığın'da bazı arkadaşlar tebessüm ettiler bizim bütçemizin 995000 ytl olduğuna inanamadılar.Bizim Rakiplerimiz Orta,Şabanözü,Elmalık ,Orta kalfattır.Bizim ne bayramımız var ne hafta sonu tatilimiz ,arkadaşlarımızla birlik'te gece gündüz demeden çalışıyoruz ,Biz burada ambulans şöforüyüz,biz imamız,biz belediye başkanıyız,biz mühendisiz kısaca biz vatandaşa hizmet için buradayız dedi.


Kooperatifle halka ekonomik kalkınma sağladık
Burada Kooperatif kurulmasını sağlayarak 100 Aileye Sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonunun'dan 200 baş süt ineği gelmesini sağladık şu anda 3500 lt süt toplanıyor ayrıca kooperatif bünyesin'de vişne alımı'da yapılıyor vatandaş vişnesini kooperatif aracılıyla değerlendiriyor dedi. Ayrıca Hayvan sulama maksadıyla yapılan kayapınarı göletini'de mesire alanına çevirdiklerini belirten Başkan Özden,"Gölün çevresini tel örgüyle çevirdik burada vatandaşlarımıza piknik ve dinlenme alanı açtık şu anda göletimiz'de bazı ördek cinsleri ve balık cinsleri var vatandaşlarımızın Çavundura gelip bu güzellikleri görmelerini tavsiye ediyorum dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum