Büyükşehir'den Çavundura Otobüs

Büyükşehir'den Çavundura Otobüs

Toplu ulaşımda Yukarı Çavundur belediyesinden süpriz atak. Ankara - Çubuk arasında toplu ulaşım verilen sözlere rağmen yapılamamışken, Yukarı Çavundur - Ankara Merkez seferleri başlıyor.

ÇAVUNDUR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÖZDEN YUKARI ÇAVUNDUR BELDESİNDEN ANKARA"YA ULAŞIMI SAĞLAYACAK ADIMI ATTI

ULAŞIMDA RAHATLAMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN; Yukarı Çavundur Beldesi, Çubuk ilçesi arasındaki ulaşımı Belediyeye ait Midibus"la sağlarken, Büyükşehir Belediyesine katılmayı talep ettiği; Belediye Meclis Kararı ve 5216 sayılı Büyükşehir Beledisi Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde İlk Kademe Belediyesi olarak entegre olduğu ilk günden bu güne kadar çalışmaları devam ederken;
UKOME alt komisyonun 2007/42 sayılı kararının;

I.3 Maddesinde; Yukarı Çavundur "da servise başlayacak şekilde Yukarı Çavundur-Çubuk- Ankara hattında bir aracın çalıştırılmasına;

II.3 maddesinde; Bu hatlarda hizmet veren araçlarda uygulanan ücret tarifesi Yukarı Çavundur - Çubuk - Ankara Tam yolcu 3,00 YTL Öğrenci 1,50 YTL olarak karara bağlandı.


Bu hattın güzergahının; Yukarı Çavundur –Çubuk- Ankara 19 Mayıs Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Migros Kavşağı Sola, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Sağa Cumhuriyet Caddesi Sağa, Hipodrum Caddesi Sağa, 19 Mayıs bulvarından devamlı ringi tamamlamaları şeklinde karar alındı.

Bu kararın uygulaması; EGO Müdürlüğü tarafından bu hatlarda çalıştırılacak araçlar için UKOME karar tarihinden itibaren ihale yapılarak ihalenin üç ay içinde tamamlanarak 3 ay içinde de işe başlatılması şeklinde düzenlenmiş; bu konu il ilgili açıklama yapan Başkan Lokman ÖZDEN bu sevinci tüm Belde halkı ile paylaşarak bu kararla "da "Yukarı Çavundur Beldesi Ulaşım konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesine entegre olarak hizmet alımlarına devam edecektir" dedi.

Ulaşımın Çubuk"ta ve Ankara"da çalışanların yanı sıra; Ulus merkezli olacağından ulaşımın daha kolay ve rahat olacağını ifade eden Başkan ÖZDEN, şimdiden tüm Yukarı Çavundurlulara hayırlı uğurlu olsun dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum